kakaromcio Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 Witam, Jak w temacie, czy można zmienić długość ośki suportu na dłuższą ? Może opisze mój problem a mianowicie ostatnio zakładałem napinacz i górna klatka mniej wiecęj dobrze siedzi ale dolna rolka już nie tak fajnie, nie mam możliwości regulacji tej rolki w poziomie i poprostu głośno pracuje bo caly czas obciera o tą ścianke rolki. Czy po przez wydłużenie suportu nie będzie żadnych komplikacji ? Bo innego pomysłu nie mam, żeby to dobrze pracowało, pozdro
Garlock Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 Ile rzędowy masz napęd? Suport tak dobierasz, żeby linia łańcucha była taka sama na korbie i zębatce z tyłu. Szczególnie ważne przy napędach jednobiegowych, bo przy wielobiegowych i tak z każdym przełożeniem linia łańcucha się zmienia. Jak masz dobrze ustawioną linię łańcucha to nie psuj jej z powodu złego napinacza. Przerób napinacz tak, żeby pasował do łańcucha.
kakaromcio Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Napisano 5 Czerwca 2015 Napęd ma 9 biegów z tyłu i jedna zębatka 36 t z przodu ale i tak kożystam tak naprawde z może 5 biegów. No to spróbuje coś pomyśleć nad tą rolką bo dziwnie ona tylko nie pasuje, nie dużo bo nie dużo ale jednak scianka rolki sie gryzie z łańcuchem.
Garlock Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 A potrzebujesz tę dolną rolkę? Co to za napinacz? Wklej może jakieś zdjęcie.
kakaromcio Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Napisano 5 Czerwca 2015 Napinacz TRACKO LIGHT Dartmoor, no i bez dolnej rolki to nie wiem, wolałbym żeby była
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.