Oskar98 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Cześć Jestem tu nowy i potrzebuję porady. W lipcu wybieram się na wyprawę rowerową wzdłuż polskiego wybrzeża (Świnoujście- Hel). Jedziemy kilkanastoosobową grupą, całośc pokonujemy w 9 dni, średnio po 50, 60 km dziennie, więc będzie spacerowo trochę. Chodzi o odzież na rower, a konkretnie spodenki. Zastanawiam się, czy kupić spodenki z pieluchą czy może spodenki rowerowe, ale bez wkładki a np. kupić na siodełko taką nakładkę w formie pokrowca. Zaznaczam, że na rowerze jeżdzę od dawna i nigdy nie używałem takich rzeczy i bez problemu mogłem te 60 km przejechać bez otarć, bólu pupy itd. O spodenkach trochę czytałem i wiele osób pisze, że jak już kupować, to te lepszej jakości, z tym, że te lepszej jakości przekraczają cenę 100 zł, musiałbym mieć na wyprawę minimum 2 pary, a tych spodenek użyję tylko raz na tej wyprawie podejrzewam, bo jeżdze typowo rekreacyjnie i nie wiem czy jest sens wydać 2 stówki na coś, czego raz użyję. Pytanie więc brzmi: czy warto pokusić się o spednki z wkładką, czy są one niezbędne na tych 9 niezbyt długich dystansach (50, 60 km) i czy może warto zainwestować w luźne spodenki rowerowe np. takie: http://www.decathlon.pl/spodenki-na-rower-mskie-mtb--id_8299634.html i dokupić takie coś: http://www.decathlon.pl/pokrowiec-na-siodo-elowy-l-id_8247216.html Z góry dziękuję i prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Jeżeli dajesz radę na takich dystansach bez pieluchy to szorty z linka się nadadzą. Pielucha nie jest obowiązkowa, ma łagodzić długotrwały kontakt siodełka ze wstydliwą częścią ciała jak jest taka potrzeba. Co do pokrowca to nigdy nie używałem ale na forum pojawiały się posty raczej niepochlebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 A ja sobie chwalę pokrowiec na siodełko. Mam z decathlona już 3 rok i w moim przypadku się sprawdza. Jest to jednak indywidualna sprawa każdego z osobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar98 Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Ktoś coś więcej może. Naprawdę potrzebuję porady! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 6 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Zastanawiam się, czy kupić spodenki z pieluchą czy może spodenki rowerowe, ale bez wkładki a np. kupić na siodełko taką nakładkę w formie pokrowca. Zaznaczam, że na rowerze jeżdzę od dawna i nigdy nie używałem takich rzeczy i bez problemu mogłem te 60 km przejechać bez otarć, bólu pupy itd. No więc w czym problem, nie potrzebujesz ale chcesz kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Nie polecam pokrowca na jazdy dłuższe niż 30 minut. Kości się zapadają w ten pokrowiec i zaczyna uciskać na prostatę, wszystko tam w dole zaczyna cierpnieć i boleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar98 Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Michuuu, jednorazowo 60 km bez problemu, ale nie wiem jak zachowa się mój tyłek po 9 takich dystansach dzień po dniu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Therion7777 Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Wycieczka z AWF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar98 Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Nie, jedziemy prywatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.