Skocz do zawartości

[spodenki/ pokrowiec]

Oskar98

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :)

Jestem tu nowy i potrzebuję porady. W lipcu wybieram się na wyprawę rowerową wzdłuż polskiego wybrzeża (Świnoujście- Hel). Jedziemy kilkanastoosobową grupą, całośc pokonujemy w 9 dni, średnio po 50, 60 km dziennie, więc będzie spacerowo trochę.

Chodzi o odzież na rower, a konkretnie spodenki. Zastanawiam się, czy kupić spodenki z pieluchą czy może spodenki rowerowe, ale bez wkładki a np. kupić na siodełko taką nakładkę w formie pokrowca. Zaznaczam, że na rowerze jeżdzę od dawna i nigdy nie używałem takich rzeczy i bez problemu mogłem te 60 km przejechać bez otarć, bólu pupy itd. O spodenkach trochę czytałem i wiele osób pisze, że jak już kupować, to te lepszej jakości, z tym, że te lepszej jakości przekraczają cenę 100 zł, musiałbym mieć na wyprawę minimum 2 pary, a tych spodenek użyję tylko raz na tej wyprawie podejrzewam, bo jeżdze typowo rekreacyjnie i nie wiem czy jest sens wydać 2 stówki na coś, czego raz użyję.

Pytanie więc brzmi: czy warto pokusić się o spednki z wkładką, czy są one niezbędne na tych 9 niezbyt długich dystansach (50, 60 km) i czy może warto zainwestować w luźne spodenki rowerowe np. takie: http://www.decathlon.pl/spodenki-na-rower-mskie-mtb--id_8299634.html   i dokupić takie coś: http://www.decathlon.pl/pokrowiec-na-siodo-elowy-l-id_8247216.html

Z góry dziękuję i prosze o pomoc :)

• Mod Team

Jeżeli dajesz radę na takich dystansach bez pieluchy to szorty z linka się nadadzą. Pielucha nie jest obowiązkowa, ma łagodzić długotrwały kontakt siodełka ze wstydliwą częścią ciała ;) jak jest taka potrzeba.

Co do pokrowca to nigdy nie używałem ale na forum pojawiały się posty raczej niepochlebne.

• Mod Team

Zastanawiam się, czy kupić spodenki z pieluchą czy może spodenki rowerowe, ale bez wkładki a np. kupić na siodełko taką nakładkę w formie pokrowca.

Zaznaczam, że na rowerze jeżdzę od dawna i nigdy nie używałem takich rzeczy i bez problemu mogłem te 60 km przejechać bez otarć, bólu pupy itd.

No więc w czym problem, nie potrzebujesz ale chcesz kupić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...