swieca91 Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam. Zatanawiam się nad kupnem przedniej przerzutki Shimano Deore XT do XC chciałbym abyści pomogli mi w decyzji. Dodam jeszcze że aktualnie posiadam zwykłego SIS'a i myśle że deore bedzie o wiele, wiele, wiele lepsze. Prosze abyście podali my wszytskie + i - które znacie. Dziękuje za wszytskie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellsing Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 jesli porownywac deorke xt do SiSa to widze same + ;],zastanow sie jeszcze nad deore lx ;] jest podobnej klasy i za mniejsza cene Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 I przy okazji mozesz zmienic pancerz i linke bo do SiSa to pewnie nic rewelacyjnego nie dodali. A bez dobrego (lub z zapiaszczonym) pancerza Deore XT bedzie działo nawet kilka grup niżej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Mam z przodu Xteka od jakies 3.5-4k km dziala jak nowa :] Ale dla takiej przerzutki taki przebieg to jest nic :] W innym temacie widzialem ze myslisz nad taka jak ja mam :] Dziala bezproblemowo, regulacja predka - zakladasz regulujesz i zapominasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astronaut Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Kupowanie przedniego XT-ka dla osoby która wcześniej miała SIS nie ma wg. mnie sensu. O wiele rozważniej kupić ALIVIO. Różnica między SISem będzie i tak bardzo duża a Tobie przerzutka ta w zupełności wystarczy. Ja osobiście mam z przodu ALIVIO z 1996 roku która ma ponad 20 000 km na karku i ciągle się sprwuje wystarczająco dobrze (zrobiły się już luzy ale zmienia bezproblemu) - jedynie po ostrzejszej jeździe terzeba ją troche podkręcić a to i tak tylko czasem. Kup ALIVIO, a pozostałą kase (różnica to chyba 40zł) zainwestuje na tylną przerzutkę (wg. mnie ważniejsza i bardziej się zużywa), lub coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Po przesiadce z Acery na XT moge powiedziec, ze roznica jest TAAAAKA. Co prawda mam dobre manetki (X-7), wiec to tylko sama przerzutka chodzila kiepawo i miala fochy ze zrzucaniem wtedy kiedy bylo to najbardziej potrzebne. Jak zostawiasz jakies slabe manetki to XT imho nie ma sensu, chyba, ze chcesz pozniej systematycznie powymieniac caly naped. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swieca91 Napisano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Po przeczytaniu waszych sugestii za czołem myśleć nad przednią przerzutką alivio model FD-MC 21 a tylną deore model RD-510 oczywiście po jakimś czasie zmienię również kasetę i manetki, a następnie również korbe. Nie zrobię tego od razu ze względu na budżet. Podajcie mi jeszcze jakieś dobra manetki w cenie do 110 zł jeśli takowe istnieją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Nie jestem pewien czy to ty ale wczoraj na podobny temat odpowiadałem a potem on znikł . Dziwne, zastanawiam się czy to jakiś nadgorliwy moderator ktory uznał, że podobny temat już był czy jakaś inna przyczyna ? Swoją drogą nawet gdyby tak było to co z tego że temat gdzieś tam był, nie każdemu chce się szukać a potem czytać 10 stron wypowiedzi, to normalne, że niektóre tematy wracają i co w tym złego to nie wiem a już nieraz takie wypowiedzi moderatorów czytałem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Moim zdaniem to i tak bez sensu. Kupie Alivio a nie XT bo mialem sisa. Ja sie z sisa przesiadlem na XT i jest dobrze. astronaut stare Alivio.. Shimano im starsze tym lepsze. Slabe manetki z dobra przerzutka tez moga chodzic ladnie. Ja sie bede upierac przy kupnie XT. Moja rada - kupić raz a dobrze. Jeżeli szkoda kasy przynajmniej Lx'a.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 mam Xt od okolo 4k km i jak na razie nie nazekam nieco mu podkrecilem sprezynke bo reszta napedu ma wiecej przebiegu i juz powoli zdycha ale za 85zł plu 5zł przesylki mysle ze warto roznice w cenach przednich przerzutek nie sa duze wiec sadze ze warto zainwestowac raz a dobrze lepszej nie kupisz za sensowna kase(porownywalna x-gen,lepsza xtr ale duuuzo zrozsza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.