Skocz do zawartości

[amortyzator] Sr Suntour Raidon RL-L problem

DevilQ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam problem z moim raidonem jest to model z 2014 roku i tak, wcześniej tym czerwonym pokrętłem mogłem kręcić w lewo i w prawo i działało to tłumienie powrotu mogłem to przekręcić w 1 stronę i dalej się nie dało ,później w drugą i tez wszystko ok. A teraz kręcę w 1 stronę i patrze mogę kręcić do oporu ile się da bez ograniczeń w druga stronę to samo. Patrze, a to czerwone pokrętło normalnie dało się wyjąć i tak pod nim praktycznie nic nie ma jedynie na imbus do odkręcenia jak podejrzewam tłumika i jakieś czarne male coś. I skoro to czerwone nie jest w żaden sposób połączone z tym to jak to wcześniej działało. I może ktoś jakoś pomóc, żeby dało się tak jak wcześniej tym kręcić, że w pewnym momencie było ograniczenie i chodził szybko amorek, a teraz się zaciął na tym wolnym i wolno się wbija i powraca ;/. Z góry dzięki. Dodam, że teraz amorek wydaje dziwny dźwięk tak jak by coś zasysał czy coś w tym stylu.

Wiem juz cos sie stało to czarne cos powinno byc w tym czerwonym, ale za mocno weszlo do amorka. Ma ktos jakies pomysly jak ten czarny kawalek (nwm jak to nazwac) metalu wypchnac, bo mam wrazenie, ze sie zassal troche. Dobra za pomoca samej pencety udalo mi sie to zrobic. Temat mozna zamknac i przepraszam za zbedny smietnik, ale sie wystraszylme, ze z amorkiem sie juz cos stalo ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...