PanJaszczur Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Witam, po zastanowieniu chciałbym wymienić amortyzator (suntour nex4000) na sztywny widelec. Koszt: do 300 zł. Podstawowe pytanie to jak dobrać widelec żeby nie zepsuć geometrii roweru? Obecne wymiary w załączonym obrazie. Czy coś takiego będzie odpowiednie: http://allegro.pl/widelec-sztywny-mtb-29-force-1-i-1-8-882g-tarcza-i5375077921.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Kłaniam, W/g stronki SR, NEX 4000 ma wysokość A2C 477mm. Skok 63mm, 20% SAG, wychodzi 12.6mm, czyli po odjęciu 464,6mm. Ten Force ma wysokości 470mm czyli luz. Ale jest z alu, czyli słabo. Zadbaj o szeroką oponę z przodu i niskie ciśnienie, aby to skompensować. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJaszczur Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Co byś w takim razie polecił? Może być drozszy, najwyzej poczekam i dozbieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Zawsze i wszędzie Salsa Cromoto Grande. Poza tym jest sporo innych widelców czy to stalowych czy węglowych w okolicach A2C 465-470mm Kwestia ile chcesz przeznaczyć docelowo na zakup, bo żaden z nich za 3 paczki nie chodzi. no chyba że przyfarci jakaś używka... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJaszczur Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 A gdybym zwiększył budżet powiedzmy do 500 zł, to czy w tej cenie jestem w stanie kupić coś sensownego w Polsce? Czy lepiej czekać na jakąś okazyjną używkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Czy w Polszcze to ja nie wiem, bo jestem lokalnie-specyficzny gdzieindziej, ale za 500stówek spokojnie kupisz nowego Cromoto z DE czy UK... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJaszczur Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 ok, dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.