Rulez Napisano 21 Czerwca 2015 Napisano 21 Czerwca 2015 Ale co ja tam wiem, zbyt krótka rama to złe rozłożenie ciężaru w środku roweru - czyli na poważniejszych podjazdach leci na plecy a na zjazdach leci na przód , oraz brak możliwości uzyskania optymalnej pozycji przy właściwym mostku, a dłuższy mostek powoduje zmianę własności jezdnych i przenosi ciężar na przód co dodatkowo obciąża ręce i ułatwia przelecenie przez kierownicę, dodatkowo w mniejszych ramach główka ramy jest niższa, co powoduje że pozycja na rowerze jest zgarbiona . A przekrok to co najwyżej mniejszy komfort psychiczny ... PS Dodatkowo przy nodze 90 cm w rozmiarze L sztyca 400mm była by "na styk" ... durny kalkulator tego nie wie ?
pepek82 Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Napisano 21 Czerwca 2015 Sam już nie wiem, skorygowałem swoje wymiary dla pewności i w zasadzie mam dokładnie 188 cm wzrostu i 89 - 90 cm przekroku. Tak naprawdę wydaję mi się, że mój problem polega na tym, że jestem dokładnie w połowie rozmiarów. Przedzwonię jutro na infolinię dla pewności
Rulez Napisano 21 Czerwca 2015 Napisano 21 Czerwca 2015 To jest twój problem, sugeruj się czym chcesz.
pepek82 Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Napisano 21 Czerwca 2015 Rulez, bardzo pomocny post Jakbym nie wiedział, że to mój problem...
pepek82 Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Napisano 21 Czerwca 2015 Zedytowałem dosłownie po 30s po dodaniu, ponieważ link odnosił się do roweru o innej geometrii, co nie stanowiłoby dobrego odniesienia.
Rulez Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 I dlatego napisałem : "sugeruj się czym chcesz", błądzisz kolego
pepek82 Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Napisano 22 Czerwca 2015 No to szukamy dalej, ale coś co można przymierzyć, wobec tego: http://allegro.pl/show_item.php?item=5453168227 Udało mi się wynegocjować dobrą cenę, warto?
PrzemoWal Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Jaka jest ta dobra cena? Tutaj też jest dobra propozycja cenowa i sam sie nad nią właśnie zastanawiam http://www.sportpoint.pl/pl/cube/7131-rower-cube-attention-sl-29-black-grey-blue-2015.html?gclid=CITytpXmocYCFaXVcgod--UGMA
pepek82 Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Napisano 22 Czerwca 2015 No dobra, tylko nie ma rozmiaru dla mnie. Ten wyżej za 3200 No i ten Cube ma najgorsze możliwe hamulce hydrauliczne.
Rulez Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Ten Cube nie zasługuje na miano roweru MTB, można go co najwyżej nazwać rowerem wycieczkowym na kołach 29"
Rulez Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 A co. dobrze ? Odkąd poczytałem posty od użytkowników forum którzy kupili te rowery i mieli problemy z naprawami gwarancyjnymi, to nie uważam ich zakupu za dobry pomysł, nie wypowiadam się na ich temat ...
pepek82 Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Napisano 22 Czerwca 2015 Rower jest z 2014r. Jest tyle okazji na dobry sprzęt z ubiegłych roczników, że jak dobrze magazynowany to ja nie widzę powodów do skreślania roweru z takiego powodu. Pytam ogólnie czy osprzętowo jest ok?
mmisiek9612 Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Vida jest całkiem spoko. a wracając do canyona to poszukaj może ktoś ma ten rowerek i dopytasz się dokładnie o rozmiar.
Rulez Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Rower jest z 2014r. Jest tyle okazji na dobry sprzęt z ubiegłych roczników, że jak dobrze magazynowany to ja nie widzę powodów do skreślania roweru z takiego powodu. Pytam ogólnie czy osprzętowo jest ok? Uzupełniłem swój poprzedni post, i więcej się na ten temat nie wypowiadam ... PS Severin Zotter dociera właśnie do punktu kontrolnego 39, RAAM to zarypista impreza
pepek82 Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Napisano 22 Czerwca 2015 Vida jest całkiem spoko. a wracając do canyona to poszukaj może ktoś ma ten rowerek i dopytasz się dokładnie o rozmiar. No dobry pomysł, tylko że przeglądnąłem miliony forów i polskich i obcokrajowych i niestety potwierdziły się moje obawy, że ten rower nie jest dopasowany do kogoś takiego jak ja, XL były ok tylko boję się trochę przekroku, a rama L zaś ma być za krótka :/ Może zdecyduję się na tego Radona Team 7,0 tam przekrok w XL jest niższy i rower pewnie lepiej byłby dopasowany. Może faktycznie udałoby się kogoś znaleźć z rozmiarem XL lub L, na pewno było łatwiej dokonać wyboru. Zaś ten Silverback były o tyle fajny, że tam rozmiar ramy jest 21.5" i jest fajna długa stosunkowo rama, myślę, że byłby idealny dla mnie.
Rulez Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 No dobry pomysł, tylko że przeglądnąłem miliony forów i polskich i obcokrajowych i niestety potwierdziły się moje obawy, że ten rower nie jest dopasowany do kogoś takiego jak ja, XL były ok tylko boję się trochę przekroku, a rama L zaś ma być za krótka :/ Może zdecyduję się na tego Radona Team 7,0 tam przekrok w XL jest niższy i rower pewnie lepiej byłby dopasowany. Może faktycznie udałoby się kogoś znaleźć z rozmiarem XL lub L, na pewno było łatwiej dokonać wyboru. Zaś ten Silverback były o tyle fajny, że tam rozmiar ramy jest 21.5" i jest fajna długa stosunkowo rama, myślę, że byłby idealny dla mnie. Pragnę zwrócić twoją uwagę, że Silverback 21,5" jest jeszcze dłuższy i wysoki jak Canyon XL, czyż w dalszym ciągu nie błądzisz ?
pepek82 Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Napisano 22 Czerwca 2015 No to dobrze, że jest dłuższy. A co do przekroku to nie wiedziałem, przyznaję, ale tego roweru nie kupowałbym bez przymiarki, tylko już osobiście.
mmisiek9612 Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 to jedź sobie zobaczyć tego silvera na żywo i będziesz wiedział najlepiej
Rulez Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Ten rower jest tak dostępny jak Canyon, tylko u jednego wirtualnego sprzedawcy ...
mmisiek9612 Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 można do niego podjechać i przymierzyć już jeden chłopak kiedyś kupił go osobiście po dyskusji tutaj
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.