Favorit Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Cześć! Znajomi, którzy postanowili już na stałe zamieszkać bliżej oceanu, zaczęli pozbywać się wszystkiego z nieużywanego już mieszkania. W ten sposób za niedorzecznie małe pieniądze zakupiłem stary rower miejski (czeski favorit - klasyczna damska eska). Który posłuży mojej partnerce do gonienia za moim fixie Ogólny stan jest bardzo dobry. Rower był zadbany i odnowiony przez poprzedniego właściciela, ale... dość długo leżał nieużywany (prawie pół roku w piwnicy). Stąd załapał trochę rdzy oraz futerko z kurzu. Rozłożyłem wszystko na części, wyczyściłem, odrdzewiłem co potrzeba aż dotarłem do... wnętrza. Dokładniej kierownicy. Zdejmując "trzymadełka" zauważyłem dość gruby bury nalot i dotarł do mnie nieprzyjemny smrodek. Korozja na moje oko nie wygląda zbyt poważnie ale wnętrze wymaga solidnego mycia. Tu pojawia się moje pytanie: W jaki sposób skutecznie wyczyścić taką rurę od środka? Jakich użyć środków? Problemem wydaje mi się kwestia suszenia. Będę wdzięczny za wsyzstkie podpowiedzi! Pozdrawiam, Maczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 może użyj metalowego wyciorka żeby wytrzeć luźną rdzę od wewnątrz, a potem zabezpiecz środkiem do rdzy o nazwie cortanin, zatrzyma on proces rdzewienia. http://allegro.pl/organika-cortanin-f-0-5l-antykorozyjny-500ml-i5308193087.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi