siimon Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Pewnie wszyscy już myśleli, że temat Drake’ów jest wyczerpany, ale wcale nie. Do rzeczy. Drake „Centurion” 2008, stary ale nowy. Właśnie zrobiłem serwis przed pierwszym montażem. Pokrętło od regulacji powrotu wzbudziło moje poważne obawy. Zamontowane mam jak na schemacie poniżej (10), nie pamiętam czy tak było gdy rozkręcałem amor bo to już dawno było temu, wczoraj wszystko poskręcałem i zamontowałem w rowerze. Problem w tym, że pokrętło „wpada” w dziurę w goleni. Opierając się całą powierzchnią o spód amora. Oczywiście nie ma szans, żeby cokolwiek tym wyregulować. Sześciokątne zakończenie chyba nawet nie dosięga, a śrubka trzymająca pokrętło złapała na dwa zwoje. Mam nadzieję, że w miarę jasno opisałem problem. Dodam, że otwór przez, który wchodzi pokrętło jest nagwintowany. Pokrętło oczywiście odpadło na pierwszej dziurze. Ma ktoś pomysł o co tu chodzi? Ewentualnie może ktoś sprawdzić jak to wygląda w innych Drakeach. Dzięki Ok jestem ŁOSIEM, już wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) A czy wkręciłeś tłumik w goleń ?, pokrętło wchodzi w sześciokątny otwór pod klucz, a nie w żaden nagwintowany, nagwintowana to jest goleń. To chyba powód twojego ŁOSIOSTWA, nieprawdaż Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 3 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Rulez miszcz dyplomacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi