Robertn5012 Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 Witam wszystkich! zapewne jest to kolejny temat z pytaniem o opony. Chciałbym zapytać o opinię jednych z opon. Myślę nad zakupem opon marki maxxis ikon pod koła 29 cali. Może ktoś używa tych opon i ma jakieś zdanie na ich temat? Też zastanawiam się nad grubościom poszycia bocznej opony. Czy warto jest inwestować w 120TPI (dodatkowo kevlar), czy jednak optymalne jest 60TPI. Moje tymczasowe wyprawy ograniczają się jeszcze w niskie rejony gór. Jednocześnie muszę myśleć też o oponach, które dobrze się sprawdzą w górskich rejonach i nie będą szybkość się ścierały przy agresywnej jeździe w mieście i rejonach Mazowsza. Do tej pory używam opon marki schwalbe rapid rob. Jestem z nich zadowolony, lecz po ostatniej wyprawie górskiej ścianka boczna pękła przy bardzo ostrym kamieniu. Jestem zmuszony je zmienić na kolejne wyprawy. Wiem dokładnie, że nie ma uniwersalnych opon do jazdy na utwardzonej nawierzchni ale jednocześnie nie będą odstawać na górskich szlakach. Może ktoś zaproponuje coś innego? Jestem otwarty na propozycje. Pozdrawiam Robertn5012
Root Admin Mieciu Napisano 3 Czerwca 2015 Root Admin Napisano 3 Czerwca 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.