endrzer Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Cześć, co sądzicie o tym rowerze - geometrii? SPECIALIZED JETT EXPERT Czy jest to typowo damska rama i czy chłopaki nie powinni jej używać? Może nie przystoi Mi się podoba, wybierałem nieświadomie i dopiero teraz zauważyłem, że linia JETT jest dla kobiet No ale nie ma w niej krzaczastych wzorów i różowych kolorów Chłopaki - jeździlibyście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Jeśli nie masz rowerowych znajomych którzy zwrócą na to uwagę to może nie mieć znaczenia czy to damka. Pozostaje kwestia troszkę inne geometrii niż męska, niekoniecznie złej dla danego użytkownika. Kupiłeś, pojeździłeś i już jest używany? Zakup w sklepie czy internetowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrzer Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Kupiłeś, pojeździłeś i już jest używany? Zakup w sklepie czy internetowy? znajomy znajomego chce go sprzedać. Jeszcze nie kupiłem i nie jeździłem. Ale się wstępnie napaliłem, bo stan igła a cena dobra Kawałek drogi jest więc chciałem wpierw poznać Wasze opinie czy w ogóle warto się tym tematem interesować. Pozostaje kwestia troszkę inne geometrii niż męska, niekoniecznie złej dla danego użytkownika. więc rama 19" z tym łukiem dla moich 173cm chyba była by OKi. Nie jestem jakimś tam wymagającym wyjadaczem. Do tej pory jeździłem starym wheelerem na 19" ale głównie rekreacyjnie, miasto, szutry, lasy. Teraz chciałbym trochę ostrzej pośmigać: jakieś maratony rowerowe, bo mam do tego pewne predyspozycje, warunki ale brak mi sprzętu. Jeśli nie masz rowerowych znajomych którzy zwrócą na to uwagę to może nie mieć znaczenia czy to damka. aż tak rzuca się w oczy? powiem szczerze, że ja tam sporo jeżdżę rowerem (stary bo stary i wtedy nie było męskie/damskie mtb) choć z nowymi trendami może nie jestem tak na czasie, to na początku nie wpadłem na myśl, że to rama damska. Jurgnąłem się, dopiero jak w katalogu zobaczyłem, że to w dziale Rowery damskie, go sklasyfikowano. Z tego co zauważyłem to modne są teraz takie powyginane ramy, więc nie budziło mi to większych podejrzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Wygląda na to, że rower już kupiony Jest to damska linia rowerów Speca. Geometria jest dostosowana do kobiet, które generalnie mają dłuższe nogi i krótszy tułów. Rama jest nieco krótsza i wyższa niż w modelach męskich. Ale jeśli Tobie na niej wygodnie to nic tylko jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Jak pojedziesz rowerem po bułki to nie przypną Ci łatki ale tam gdzie ludzie się znaja usłyszysz pytanie "a czemu damka?". I jeśli chcesz startować to rower powinien być dostosowany do takiego celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrzer Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Może i racja Po bułki to na starym mogę jeździć Dzieki za opinie - raczej się więc nie skuszę. Ciężko znoszę głupie pytania Choć mogę zawsze rzec: siostry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Właśnie ze względu na damską geometrię ten rower może być skrojony dla kogoś niższego.Nie przekreślałbym,jeżeli pasuje i cena dobra. Mniejszy przekrok to same zalety. Rama jest w miarę nowoczesna,442 chainstaya akceptowalne,krótki most - na pewno nie będzie się prowadził jak krowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrzer Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 ze względu na damską geometrię ten rower może być skrojony dla kogoś niższego jak byłem w powiedzmy profesjonalnym sklepie rowerowym i "przymierzałem" normalne 19" cali, to mi sprzedawca mówił, że ciut za duże do dla mnie jakbym chciał ostrzej w terenie pośmigać. Mówił o ciut mniejszej ramie, że będzie lepsza. może własnie ta 19 z jak to mówisz mniejszym przeskokiem wielkościowo była by oki. sam już nie wiem... znajomy znajomego chce wstępnie 3k pln ale myślę, że by szszedł ciut niżej. Rower prawie nie jeżdżony, kupił żonie ponad rok temu i praktycznie stoi nieużywany, niepotrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.