lukash3 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Hej, z tego co się rozglądałem to jedyny nowy amorek dla mnie to RST aerial. Czy ma to sens? Chciałem Raidona ale nie ma już z pivotami. Nie jeżdżę jakoś dużo, asfalt/las/szuter, zima odpada.. Obecnie mam RST Gila... Nie bardzo chce inwestować w tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 No piwoty to już przeszłość. Ciężko ci będzie na coś dobrego teraz trafić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukash3 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 A ten aerial to szrot? Słyszałem, że pancerny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Ja jestem specjalistą od Suntoura przez to nie powiem ci jak pracuje ten amorek co piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Aeral to inaczej RST Omega z kartridżem powietrznym, czyli słaby amortyzator ale z powietrzem. Na pewno będzie sporo lepszy niż Gila, ale czy warty 699 w to wątpię .Ten amortyzator ma długie tuleje ślizgowe z plastiku - co powoduje spore opory wewnętrzne, tutaj można obejrzeć budowę : http://www.rst.com.tw/en/spare.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukash3 Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Tego rst da się kupić za 569. Tylko jaka inna alternatywa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Alternatywa jst poszukanie w dobrym stanie uzywanego amora z piwotami typu RST First, Manitou R7, RS Reba/ Recon. W okolicach 600 zł da się coś nabyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukash3 Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Niedaleko znalazłem Tore za 450. Tylko musze sterówkę zmierzyć. Boje się trochę używek bo nie znam się na tym specjalnie. Fajnie byłoby nie trafić na bubla. Chyba, że ktoś z forumowiczów na Śląsku ma coś dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beba12 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Czołem. Posiadam taki amortyzator: http://tiny.pl/gq56bOd nowości działa dość mozolnie, pomimo kombinowania z ciśnieniem. Nie znam się na amorkach, więc czy może mi ktoś powiedzieć czy można w nim wymienić olej czy coś żeby działał płynniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Niestety w Raidonie są nierozbieralne kartridze i nic z tym nie zrobisz. Ponadto tam masz rury goleniowe chromowane i tloczek jest w dodatkowej rurce o małej srednicy co jest wsadzona w jedna ta rurę goleniową chromowana. Myśl o wymianie kartridża na jakiegoś z epicona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Ja kupiłem rok temu XCR'a z Piwotami na allegro za jakieś 320 zł ( Nowy). Poszukaj, może coś jeszcze jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.