marnon Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 od niedawna jestem użytkownikiem tego amorka: RS DUKE XC 80mm Tłumienie : HC rocznik: 2004 waga: 1760g (bez piwotów z przyciętą sterówką do 20cm) zanim napisze dokładny test chciałem się podzielić pierwszymi spostrzeżeniami z użytkowania tego amorka, przesiadłem się z mx comp air 105 przy moich 70kg i jestem mile zaskoczony, świetnie wybiera małe i średnie nierówności , nie wiem jeszcze jak w górach przy szybszych zjazdach ale to wkrótce będzie mi znane, tłumienie mam ustawione mniej więcej na 1/2 , co mnie na razie martwi to że jak jadąc po równym napotkam jakąś średnią przeszkodę przy 30km/h amor wydaje z siebie pisk, nie wiem co to może być, wszystkich użytkowników Duke zapraszam do podzielenia się swoimi wrażeniami , problemami itp. stwórzmy sobie pomocną informację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) ja miałem duka, ale krótko i niewiele na nim zrobiłem. Ale co moge o nim napisac to : jest bardzo sztywny dość lekki tłumienie całkiem niezłe mi nie podobała sie charakterystyka pracy , wiec kupiłem amorka sprezynowego którego praca bardziej mi odpowiada. pisk o jakim piszesz, cos podobnego było u mnie, chociaż ja tego dzwieku bym piskiem nie nazwał czym to jest spowodowane, hmm nie wiem, ale bycmoze to praca powietrza w amorku Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez Ecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbodreamer Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Mam identycznego Duke'a.Zrobiłem na nim 2000km.Mój też czasem piszczy,choć teraz juz rzadziej niż na początku. To chyba normalne w jego pracy.Ładnie wybiera wszystkie nierówności.Na zjazdach pokazuje na co go naprawde stać. Powietrzem można dostosować do każdej wagi.Amor godny polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 a pompujecie go do wskazanych wartości? czy ciut mniej? ja na razie mam tak jak piszą i jest ok choć pewnie jeszcze pomajsterkuje z nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbodreamer Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Mam takie ciśnienie jak zalecają 100 psi pod 60kg.Jeździ się komfortowo,ale troche pompuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 to syknięcie to chyba olej przepływajcy przez otworki w tłumiku (czy jakoś tak) nie mam Duka ale też mam amora RS na powietrze, jak szybko wjade na przeszkode to też syknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stumpjumper Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Tez mialem tego Duke'a i podobne objawy jednak w niczym to nieprzeszkadzalo i raczej nie mialo wplywu na prace amorka, bardzo fajnie wybiera nierownosci, amorek naprawde gondy polecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OssO Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Potwierdzam, że dzwięk wydawany przez amortyzator to przepływający olej. Jesli lekko przymknę blokadę w RS Reba Race mam taki sam efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon Napisano 2 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Godny polecenia, jak jeszcze gdzieś ktoś znajdzie. Jeżdżę na nim już trzeci sezon, 10 tys. km i działa jak działał. Zlitowałem się nad nim i właśnie jest w serwisi na smarowaniu i wymianie oleju. Wiem, że go zaniedbywałem, ale tylko dlatego, że nic się nie dzieje. żadnych luzów, hałasów (tylko olej syknie przy większej dziurze). Są lepsze, lżejsze, sztywniejsze, ale póki co jeździmy razem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 a czy ktoś z was zabierał się sam za jego serwis? tak sobie myślę że mają c teraz trochę czasu wezmę się za wymianę oleju tylko przydałaby się jakaś fotoporada lub coś na co warto zwrócić uwagę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawada007 Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 ja dopiero się z nim rozstaje a on wciąż daje rade !!! polecam !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi