Skocz do zawartości

[rower] Informacje dotyczące roweru marki Konsul

Lucas196

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

W zeszłym roku na zakończenie wakacji ktoś ukradł mój rower. Był to zdecydowanie mój błąd, ponieważ nie zawsze chciało mi się go przypinać. Ale nie to jest powodem dlaczego otworzyłem ten temat.

Rower ten miał dla mnie wartość sentymentalną, poza tym był chyba najlepszym, na czym miałem okazję jeździć. Miałem go 4 lata i został sprowadzony z Niemiec. 

Na ramie miał napisane KONSUL, tak wynika ze zdjęcia sprzed 4 lat. 

I tu chciałbym poprosić znawców o jakikolwiek opis mojego roweru, sugerujcie się tym co widzicie na zdjęciu. Osobiście nie mam zielonego pojęcia na temat rowerów. Prośba wynika z tego, iż chcę sobie w najbliższym czasie kupić coś podobnego.

W załączniku umieszczam zdjęcie.

Liczę na odpowiedź.

post-187638-0-81742500-1433203910_thumb.png

Napisano

Na pierwszy rzut oka  "makrokesz from Germany" ...

Koła 26" , rama stalowa, sztywny widelec ...

Czy kupując samochód brałbyś pod uwagę Golfa II ze względów sentymentalnych, a nie coś co jest produkowane dziś ? ?

Jeśli mimo wszystko tak - to popatrz

http://olx.pl/oferta/para-rowerow-miejsko-trekingowych-konsul-CID767-IDaeI0r.html#c77a02e76e i dla dziewczyny będziesz miał "bliźniaka" w tych samych barwach - super sprawa  :)

Napisz ile masz do dyspozycji biletów NBP , wzrost i długość nogi spróbujemy coś podpowiedzieć na temat roweru, a nie wyrobu roweropodobnego :) :) :)

Napisano

Po za tym temat w [ ] bo go usuną. Rower to w sumie zwykły rower na stalowej ramie obręczach jedno komorowych , stalowych i chińskich piastach. Czyli w sumie rower jak te z marketu.

Napisano

Od kilku tygodni zbieram na prawko, ale myślę że 400 zł mógłbym przeznaczyć na zakup roweru.

Wiem, że to niewiele patrząc, jak inni kupują rowery za 5000 zł, ale cóż.

Napisano

Kupując z 400 zł decydujesz się na produkt watpliwej jakosci. I to jest problem, a nie zestawienie z zakupem za 5000.

Nowego nie kupisz w żadnym przupadku sensownego, uzywany będzie wiekowy albo styrany, co oznacza z regułykolejne inwestycje.

Napisano

Podsumowując: nie stać mnie na rower dobrej jakości, ale jestem amatorem i będę w stanie czerpać radość nawet na "makrokeszu". ;)

Udzieliliście mi pomocy, jakiej od was oczekiwałem otwierając temat. Dlatego dzięki wszystkim za wskazówki i rady.

Pozdrawiam. Temat do zamknięcia.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...