burnpiro Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Cześć, Za miesiąc wybieram się na długą wyprawę (czas trwania około 2.5 miesiąca) i tak się musiało złożyć że akurat dzisiaj zepsuł mi się amortyzator (XCM V3 RL) dokładnie to zepsuła się blokada a jeszcze dokładniej to pękł ten wkład w którym znajduje się olej i obecnie amortyzator działa ale nie ma blokady więc biorąc pod uwagę głównie trasy utwardzone nie jest dobrym wyjściem. Uznałem że można to wykorzystać i zamontować sztywny widelec który znacznie obniży wagę całego roweru (ten Suntour waży ponad 2.5kg). A ponieważ nie znam się na sztywnych widelcach uznałem że wypada znać się na waszą wiedzę. Wypadało by powiedzieć kilka rzeczy o tym widelcu: - hamulce tarczowe - oś 9mm - stery Ahead (dokładnie półzintegrowane 1 i 1/8") - no i oczywiście 26" Co do długości to zastanawiam cię co sądzicie o pomyśle zmiany trochę geometrii na wyjazd i podniesienia przodu roweru tak aby uzyskać pozycję bardziej wyprostowaną? Gdybyście mogli podsunąć jakieś propozycje za około 400zł byłbym wdzięczny. Czy może jednak odradzacie sztywny widelec i lepiej kupić nowy amortyzator? Z góry dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.