uwekolarz Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 Witam, dzisiaj podczas jazdy rozsypal sie bębenek w jakiejś piascie shimano, jedna z tanszych. I tal juz planowałem wymianę kół bo mam jeszcze stare pod vbrake a juz mam tarcze. Przednia piasta to novatec na maszynach. I teraz pytanie kupic gotowe koła czy składać? Przednia piaste też wymieniać czy nie? Ważę 100kg więc raczej micniejsze koła.
dawid Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 Jak w przyszłości przewidujesz że będziesz mieć kasę żeby sobie dokupić przednie koło w razie potrzeby to warto w tylne koło zainwestować trochę więcej. Mógłbyś spokojnie kupić tylne koło na piaście DT 350s z mocnymi obręczami pod system bezdętkowy. Możesz spróbować przemyśleć taką konfigurację Piasta tył DT 350s Obręcz WTB Frequency i23 Szprychy DT Competition Taka konfiguracja powinna Ci dobrze służyć Możesz też zaoszczędzić jak nie zależy Ci na wadzę i wybrać obręcz WTB ST i23
uwekolarz Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Napisano 1 Czerwca 2015 A jak bym chciał złożyć na takich elementach przód i tył to łącznie z robocizna u Ciebie ile by wyszło? Mniej więcej?
bobanr Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 Przyłącze się do pytania, bo również byłbym zainteresowany zapleceniem koła pod moją wagę 100 kg. Z obecnym są same problemy. Ze względów finansowych wchodziłoby w grę tylko koło tylne - 27,5''
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.