Miklass Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Witam mam problem z odpadajacymi tylnymi lampkami. Jeżdżę szosą i mam taka trasę że po drodze pokonuje dwa przejazdy kolejowe na których ulamalem i zgubiłem już piąta lampke. Krew mnie zalewa bo wydałem już ponad 200zł na lampki różnych producentów. I tu moje pytanie o jakaś solidnie wykonana lampke o dość mocnym świetle pulsacyjnym do około 100zł? Podkreślam że musi zapewniać dobra widoczność bo jeżdżę nocami przez egipskie ciemności :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baikal Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 jest jena opcja - walle najlepiej pierwsza wersja +- 50zł http://wrower.pl/sprzet/test-mactronic-walle-ii-bpm-8sl,6207.html tak wygląda mocowanie http://www.hurt.com.pl/uchwyt-do-latarek-mactronic-walle-i-bright-eye,p10230.html jeżeli nie ufasz zabezpieczeniu dodatkowo można za klips złapać czymś jak nie będziesz ściągał to np ziperem albo kawałek żyłki do klipsa więc nawet jak by odpadła to nie zginie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 http://www.cyklotur.com/prezenty/dla-dziecka/p,lampka-tylna-walle-bpm-2sl-mactronic,161282.html?_pli=ce0c36 albo http://www.cyklotur.com/akcesoria/oswietlenie-rowerowe/lampki-tylne/p,lampa-tylna-diodowa-duplex-author,28445.html?_pli=ce0c36 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Również polecam Wally. Mam wersję pierwszą. Jest naprawdę mocno świecącą lampką. Mocowanie znosi naprawdę dużo. Dodatkowo można ją zawiesić poziomo lub pionowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 ja posiadam i polecamKellys Element na allegro za 32 zł kupiszmocowanie jak w Wally (latając po dziurawych lasach nie odpada), moc pewnie bardzo podobna (wypala oczy ) tylko że cena o 20 zł mniejsza i w zestawie 2 baterie jużw opisach 2 opcje świecenia a są 3 (stały, migający 2 diody naraz i migający pojedynczo diody) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Witam mam problem z odpadajacymi tylnymi lampkami. Jeżdżę szosą i mam taka trasę że po drodze pokonuje dwa przejazdy kolejowe na których ulamalem i zgubiłem już piąta lampke. Krew mnie zalewa bo wydałem już ponad 200zł na lampki różnych producentów. A teraz pomyśl jakbyś od razu wydał 200 zł na tylną lampkę, po pierwsze miałbyś problem z głowy, a po drugie miałbyś chyba najlepszą lampkę na forum Ja posiadam Knog Blinder 4 i mogę ją polecić z czystym sumieniem. Mocowana do sztycy w taki sposób, że nie ma szans żeby odpadła nawet na największych wertepach, a zarazem można ją zdemontować w sekundę (niestety łatwo ją ukraść). Posiada kilka trybów świecenia a światło jest wręcz oślepiające i widoczne podobno z 800m (w sumie to jestem w stanie w to uwierzyć, bo na lampkę z bliska nie da się patrzeć jak świeci). Do tego jest bardzo mała i lekka a bateria ładowana przez USB wystarcza na 30 godzin w trybie migającym. Tylko cena 140 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 2 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Ciekawy produkt, chociaż drogi. I widzę jeszcze jeden minus - ze względu na konstrukcję nie będzie widoczna z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miklass Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Dzięki za pomoc. Zdecyduję się chyba na walle bo opinie przekonują mnie bardzo a kellysa już miałem co prawda święcił fajnie do czasu aż nie odpadł :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszk Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Ja też miałem problem. 2/3 lata temu chciałem kupić coś niedrogiego i porządnego. Wybór padł na walle. 50zł a działa do dziś. Mocna i co najważniejsze bardzo dobrze trzyma uchwyt. Mieszkam w Szczecinie. Jeżdżę z nią w Puszczy Bukowej (niewielkie wzgórza/wzniesienia). I są tam trasy m.in. wyłożone brukiem, który nie jest idealny. Przy prędkości 30+, z górki, mam wtedy darmowy masaż całego ciała przez baaaardzo długi czas, nie jest to kilkadziesiąt metrów. Myślę, że twoje koleiny to jest pikuś Pozdro, i witam kolejnego oślepiacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKce Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Jeśli chodzi o tył to kolejny raz polecę Cateye. Bardzo solidny uchwyt, jeżdżę na MTB, bardzo często po dużych nierównościach i lampka cały czas na swoim miejscu. Przed obecną lampką miałem jakieś budżetowe, które za często gubiłem. Ewentualnie możesz zobaczyć na Sigmę Micro, system mocowania na pasek z rzepem. Posiadam taką ale na przód i jeszcze jej nie zgubiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.