angela_ap Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Witam to mój pierwszy post na forum i od razu z prośbą o poradę. Sporo jeżdżę na rowerze i podstawowa ogólnodostępna odzież przestała być wystarczająca. Chciałabym kupić komplet kolarski, spodenki z porządną wkładką i koszulkę na suwak, chętnie dobrej marki - niestety wybór damskich ciuchów woła o pomstę do nieba. Jeśli juz coś jest fajne (typu pearl izumi seria elite) to za komplet trzeba zapłacić 500-600zł, niestety mój budżet nie jest aż tak wysoki Nie interesują mnie koszulki w kwiatowe wzory ani esy floresy, fakt, design jest ważny, ale bez przesady. W internecie mnóstwo jest kompletów określanych jako uniwersalne (i damskie i męskie) ale ja w tą uniwersalnośc nie wierzę, różnice anatomiczne sa tak duże, ze to nie ma prawa być wygodne. Znalazłam kilka sklepów oferujących komplety stricte damskie - czas oczekiwania ok 3 tygodni, bo są to rzeczy sprowadzane z zagranicy - ktoś z was ma doświadczenia z takimi sklepami? Chętnie widziałabym się np w czymś takim http://www.fitzcycles.ie/content/images/thumbs/0000673_2013_cube_axial_wls_gtc_sl_womens_road_bike.jpeg Moi drodzy, możecie coś polecić? To pytanie szczególnie do Pań o doświadczenia z konkretnymi markami, modelami. z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Wiggle, Evans, Bike24 czy Bobshop mają stosunkowo duży wybór kobiecej odzieży rowerowej "od ręki". Sklepy te są sprawdzone. Natomiast jeśli ma być to odzież "dobrej marki" to, niestety, swoje będzie kosztować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek56 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Do tematu nic odkrywczego nie wniosę,ale potwierdzam to co napisał Darek 14.Stroje kolarskie dobrej jakości i uznanych producentów niestety są drogie.Sam miałem te dylematy ale po pierwszych zakupach markowych ubrań ,już do innych nie wróciłem.Radzę pologować się na zagranicznych sklepach internetowych i szukać okazji.Ja w sklepie Wiggle polowałem na długie spodnie dhb Vaeon Roubaix chyba około 8 miesięcy,ale udało mi się je kupić za 54 euro przy cenie regularnej prawie 120 euro.Te sklepy które wymienił Darek 14 jak najbardziej bezpieczne ,a chyba Wiggle przy zakupie powyżej 66 euro przysyła do Polski za darmo.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Stroje kolarskie dobrej jakości i uznanych producentów niestety są drogie. ale damskie są droższe niż męskie - taki paradoks, że nawet za tą samą cenę w damskich zwykle jest poziom niższy jakościowo Co mogę doradzić... kupuj tylko po przymiarce, żadne internetowe sklepy - bo możesz się naciąć z rozmiarówką. Po za tym przejdź się do takich sklepów jak intersport, czy innych tego typu w Wawie masz pewnie tego typu sporo. Najważniejsze w tym wszystkim są spodenki i to na nie zawsze lepiej wydać więcej niż na koszulkę - chyba, że chcesz naprawdę sensu stricte komplet ale taki jeśli ma byś konkretny i nie tylko wyglądać ale też poprawiać komfort jazdy to minimum 400-500zł właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paloma Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 ja ostatnio w intersporcie w Krakowie (przejazdem byłam to sobie poszłam na szoping widziałam fajne komplety craft. jeśli juz wydac tyle pieniedzy to trzeba przymierzyć a nie na oko ... z przedmówcami sie zgodzę - ceny są wysokie czasem nawet wyższe niz meskich ale wybór jest! trzeba szukać i przymierzac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 @@angela_ap, Znalazłam kilka sklepów oferujących komplety stricte damskie - czas oczekiwania ok 3 tygodni, bo są to rzeczy sprowadzane z zagranicy - ktoś z was ma doświadczenia z takimi sklepami? Omijaj z daleka wszelkie sklepy, nie tylko rowerowe, gdzie jest długi termin i przesyłka z zagranicy. Zamówić w chinach możesz sama za pół ceny Ja właśnie szukałem dla żony jakiejś koszulki, czegoś po prostu ładnego i skończy się chyba na tym, że zamówię coś chińskiego ...masz parę wzorów które brałem pod uwagę, żeby było wiadomo o czym mówię, co prawda akurat kwiatowe, ale jest mnóstwo innych http://www.aliexpress.com/item/Happy-sport-2014-paladin-flowers-design-100-polyester-women-s-short-cycling-jersey-riding-shirt-free/32286569169.html http://www.aliexpress.com/item/2015-hot-sale-cycling-jersey-Clover-women-s-sportswear-green-clover-cycling-clothing-new-style-white/32272463600.html http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-hot-selling-women-s-Breathable-short-sleeve-cycling-jersey-cycling-shirt-in-high-quality/32274485336.html ... nie brałem pod uwagę znanych firm, tylko takie, które wyglądały na chińskie, co określałem po opisie, czyli im więcej "krzaczków", tym bardziej chińska firma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Jest tak rzeczywiście, że wybór damskich rzeczy na rower jest o wiele mniejszy niż męskich. I wcale się nie dziwię. Facetów na rowerze jest o wiele więcej. Większość kilometrów na szosie zrobiłam albo sama albo z kumplami. Z dziewczynami spotykam się przy kawie, bo na wysiłek nie mają chęci. A jak już jadą to krótko i wolno. Z moich koleżanek tylko dwie ma kolarski strój, reszta jeździ w czym popadnie, jeśli jeździ. Ale do rzeczy. Co do fotki z pierwszego posta. Zdjęcie bajka. Nic lepszego niż kolarstwo w Chorwacji czy na Majorce albo podobne. Cube robi rewelacyjne ciuchy i rowery. Ale ceny też mają rewelacyjne, tyle, że ze swojego punktu widzenia;) Design stroju to indywidualna sprawa. Ja oczywiście wybieram takie, w którym się dobrze czuję, ale przede wszystkim jakość wykonania i materiał musi mi odpowiadać. Ponieważ przejechałam już dużo kilometrów, mam i zużyłam już trochę kolarskich ciuszków. Craft, Pearl Izumi robią extra ciuchy. I np. na takie dni, jak na zdjęciu z posta biorę koszulkę Crafta. Rewelacyjna na upały. Lekka, przyjemna w dotyku nawet po godzinach w upale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.