Skocz do zawartości

[rama]Felt Q620 wzdłużne pękniecie rurki z tylnego trójkąta ramy

12719780

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drodzy Koledzy,

Kolejny raz w tym roku poszukuję u Was rady dotyczącej mojego roweru Felt Q620, od zakupu w kwietniu 2015 dzieją się kolejne przykre rzeczy. Poprzednio: wymiana hamulców, amortyzatora, uszkodzenie napędu w trasie i jego wymiana. Teraz przyszedł czas na uszkodzony suport(luzy jak ta lala) oraz to z czym się zwracam- Pęknięcie ramy na rurce w tylnym trójkącie. Znajduje się ono naprzeciwprostokątnej (uznając, że kąt prosty jest na suporcie). Zdjęcia (wiem, slabej jakości) pokazują miejsce uszkodzenia oraz jego kształt- jest wieczór, w piwnicy już ciemno a dobrego aparatu chwilowo brak.

Czy jest to możliwe do naprawienia? 

Czy czeka mnie wydatek na ramę? 

Jestem bliski załamania nerwowego dzięki temu rowerowi- zamiast 1000zł, kosztował mnie do tej pory 1400zł i szykuję się jeszcze więcej przez ramę. Spokojnie bym kupił nowy rower, wychuchany z sklepu :verymad:

2015-05-31-184.jpg?1433099321

2015-05-31-189.jpg?1433099322

Napisano

Rower kupiony na allegro, używany- gwarancji na niego nie posiadam :( dlatego zastanawiam się nad naprawą. Słabo widać uszkodzenie na zdjęciach, ale jest ono wzdłużne, na pewno jest to pęknięcie nie rysa. Wiem, że jest to element narażony na wysokie naprężenia i czy jazda na tym po naprawie jest bezpieczna. Jutro podejdę do serwisu rowerowego o ocenę uszkodzenia, lecz chcę znać najpierw waszą opinię. 

Napisano

Za słabe zdjęcia?Aparat wrócił do domu, więc są lepsze- obawiam się, że nie uda się tego lepiej sfotografować nawet w lepszym świetle bo tak to wygląda jak teraz- czuć, że to pęknięcie pod paznokciem, wyczyścić się tego nie da :( wygląda jak rysa.

Zauważyłem, że po drugiej stronie też jest podobne uszkodzenie- widać, że jest to symetryczne uszkodzenie, lecz bardziej wygląda to jak rysa- ostatnie zdjęcie w galerii. 

http://pokazywarka.pl/ibhcnk/

Napisano

Odwiedziłem dzisiaj serwis rowery i ocena tego miejsca dla serwisanta była bardzo trudna. Zaproponował przetarcie papierem ściernym (lepiej mieć przetarte miejsce na ramie niż zostać kaleką) więc to zrobiłem i okazało się to głęboką rysą. 

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, problem rozwiązany ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...