Skocz do zawartości

Jaka kamera na MTB

KUSY1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

ostatnio razem z klubem postanowiliśmy złożyć się na kamerę, do uwieczniania naszych "wyczynów". Przeglądnąłem sporo stron, filmów porównawczych i uznałem, że najlepsze będzie GoPro Hero4 Black lub Silver. Wersja Black ma lepszą jakość i wyższą cenę. Może nagrywać w rozdzielczości 4K, 30fps ale nie wiem czy to jest mi potrzebne. Z tego co słyszałem wersja Black ma całkiem niezły mikrofon. Nie mam pojęcia jak z wersją silver.

Bardzo proszę o odpowiedź od kogoś, kto miał kiedyś doczynienie z tego typu urządzeniami.

Z góry dziękuję.

Napisano

Szczerze? Po co Ci to 4K ? Lepiej jest nagrywać FHD 60fps bo mniej to obciąża kamerę, baterię i więcej nagrasz na kartę pamięci. Wg mnie wystarczająca by była już nawet GoPro 3 Black albo Silver, no i polecam GoPro 4 Silver. Z wymienionymi kamerkami miałem do czynienia osobiście na wyjazdach moim crossikiem :)  Są też tańsze kamerki na zasadzie i z wyglądu GoPro. Jedna z nich nawet posiada bebeszki z GoPro ale jest tańsza no i sygnowana inną marką. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...