AndreCho Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 Witam... Mam dylemat jak w temacie, a mianowicie co wybrać przy wzroście 187 cm, waga ok 85/90 kg. Za 27,5 przemawia wyposażenie ale wzrost to znowu 29er (lubię duże koła ). Przeznaczenie to głównie rekreacja. W cenie poszły do wymiany blaty na 44-32-22 (lubię przycisnąć na asfalcie), chciałbym również wymienić amor na xcr-a (xcm to ponoć masakra) oraz manetki na alivio (w rowerze są acera). Moje pytanie czy ta wymiana ma sens (może uda się zostawić wymienione elementy w rozliczeniu). Proszę o radę ale z uwzględnieniu tych dwóch rowerów.
Gość Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 - XCM kicha, XCR lepszy ( ale musisz pamiętać żeby wybierać najbogatszą wersję albo najnowszy model bo on jest chyba powietrzny) - Manetki Acera na Alivio- wd mnie nie warto, jest to odstęp jednej grupy, mam Acere i są naprawdę spoko.
cr4zylucky Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 Różnice w manetkach odczujesz jak je wymienisz na min. Deore
AndreCho Napisano 31 Maja 2015 Autor Napisano 31 Maja 2015 - XCM kicha, XCR lepszy ( ale musisz pamiętać żeby wybierać najbogatszą wersję albo najnowszy model bo on jest chyba powietrzny) - Manetki Acera na Alivio- wd mnie nie warto, jest to odstęp jednej grupy, mam Acere i są naprawdę spoko. czy ten może być - SR Suntour XCR RL-R AIR z blokadą skoku 2014 DISK, 29 cali ? bo nie mogę znaleźć na 2015 rok. nie podaje linka bo nie mogę wkleić A może coś z RAIDON-ów... tylko który ?, niestety budżet 700 max i to za dużo. Jutro muszę wiedzieć, proszę o wszelkie info, z góry dzięki
olek19 Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 tu masz taniej rower już z zamontowanym fabrycznie powietrznym widelcem sporo taniej niż giant http://allegro.pl/rower-29er-silverback-sola-4-deore-taper-widel-air-i5386796409.html albo tu w podobnych pieniądza ale za to na pełnym najnowszym deore serii 610, mantetki obie zmieniarki, korby, kaseta i łańcuch http://allegro.pl/rower-29-megamo-natural-15-full-deore-hydrau-taper-i5363411211.html także zamiast kupować słaby rower i od razu wymienić graty poszukaj po prostu czegoś lepszego w tych pieniądzach a jest tego sporo tylko bez napisu GIANT, SCOTT i innych
AndreCho Napisano 31 Maja 2015 Autor Napisano 31 Maja 2015 No tak rowerki, przyznaję, spoko ale jest jeden problem... gdzie ja się do nich przymierzę, raczej ciężko z tym będzie:) korekta... aaa... Dzierżoniów... blisko, faktycznie wystarczy poszukać Wybór jednak już został dokonany patrz. 1 post i dlatego proszę o podanie konkretnej nazwy (bo w necie tego multum) gdyż sam już nie wiem, który xcr air mam brać aby jakiegoś badziewia nie kupić . ps. dobra powiem jak jest naprawdę ... sprzęt na zamówienie, leci ( płynie ) za kanał do osoby która słabo zna się na technice rowerowej, a jak poczytałem o tym amorze (xcm - bo w zasadzie tylko on stanowi problem) to nie chcę mieć chłopaka na sumieniu. mam na to wyznaczony budżet i ma być Talon
olek19 Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 ale to ze zmianą widelca na powietrzny to ten rower wyniesie cię w okolicach 3 tys, warto tyle płacić za taki sprzęt ?
Rulez Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 No tak rowerki, przyznaję, spoko ale jest jeden problem... gdzie ja się do nich przymierzę, raczej ciężko z tym będzie:) korekta... aaa... Dzierżoniów... blisko, faktycznie wystarczy poszukać Wybór jednak już został dokonany patrz. 1 post i dlatego proszę o podanie konkretnej nazwy (bo w necie tego multum) gdyż sam już nie wiem, który xcr air mam brać aby jakiegoś badziewia nie kupić . ps. dobra powiem jak jest naprawdę ... sprzęt na zamówienie, leci ( płynie ) za kanał do osoby która słabo zna się na technice rowerowej, a jak poczytałem o tym amorze (xcm - bo w zasadzie tylko on stanowi problem) to nie chcę mieć chłopaka na sumieniu. mam na to wyznaczony budżet i ma być Talon W sumie widelec Raidon jest niewiele droższy niż XCR a jest lepszy, w tym sklepie masz wszystkie, podaję link o Raidona - możesz porównać z XCR: http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/raidon/29-cali_amortyzator-suntour-raidon-xc-rl-r-29-cali-czarny-2015/762
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.