Skocz do zawartości
  • 0

Rower do 1500. Jaki dla mnie?

Gość marek

Pytanie

Gość marek

Cześć,

na początku zaznaczę, że w kwestiach technicznych jezeli chodzi o rowery jestem strasznie zielony. Niemniej jednak zauwazylem ze jazda na rowerze stala sie moja pasja. I tu pojawia sie pewien problem, od 2 lat smigam goralem za 150 z ogloszenia. Totalnie randomowy rower ktory kupilem, bo po prostu byl tani.

Robie na rowerze po 20-30 km dziennie, czasem wybieram sie w dluzsze trasy do 50 km. Jazda na takim rowerze wydaje mi sie strasznie meczaca, czuje ze ten rower poza tym ze jest ciezki nie pasuje do mojego stylu jazdy i wzrostu. Ostatnio mialem mozliwosc przesiadki na rower kumpla ktory kupil w decathlonie to bez wiekszego wysilku osiagalem kilometr w srednio pol minuty szybciej.

Lubie szybka jazde, przewaznie wybieram sciezki rowerowe, droge ale zdarzaja sie tez przejazdzki po walach, parkach itp. W zwiazku z czym prosze o pomoc w wyborze nowego sprzetu. Jaki typ roweru wybrac? Mozecie cos konkretnie polecic? Mam 180 cm wzrostu.

Z gory dziekuje za odpowiedzi :)

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli nie poruszasz się w ciężkim terenie (a tak się wydaje z opisu), to popatrz na crossa   lazaro integral v3  lub kands maestro.

To  będzie kosmos w stosunku do tego co masz :)

Ramy są relatywnie długie, więc musisz dobrać bardziej według długości nogi a nie do swojego wzrostu - 19" dla 83-85 cm, jeśli więcej to 21"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...