wisnia23 Napisano 30 Maja 2015 Napisano 30 Maja 2015 Witam Chciałbym w swoim góralu zmienić opony na takie które miałby jak najmniejszy opór. W tej chwili na tej obręczy mam założoną oponę 54x559 i jest to typowa opona w góry. Teraz chciałbym zmienić je na typowe sliki. Czy możecie pomóc mi w doborze opony?? Jakie opony mam zakupić by jazda na asfalcie była przyjemnością. Rozmiar obręczy to 559x18 w numeracji ISO. Pozdrawiam Arek
Prz Napisano 30 Maja 2015 Napisano 30 Maja 2015 Jak tylko na asfalt, to np. Maxxis Detonator, jak też na drogi polne i leśne, to semislick jakiś.
wisnia23 Napisano 30 Maja 2015 Autor Napisano 30 Maja 2015 noo tak ale chodzi mi jaki rozmiar mogę założyć do tych felg??
Prz Napisano 30 Maja 2015 Napisano 30 Maja 2015 Litości... http://lmgtfy.com/?q=szerokosc+opony+rowerowej+a+obreczy
wisnia23 Napisano 30 Maja 2015 Autor Napisano 30 Maja 2015 Maniak, wiem co to są google.... po prostu nie znam się na doborze opon do felg po prostu jestem zielony z tego. jak nie chcesz to nie pomagaj... jakbym wiedział co i jak to bym nie pisał posta. Chciałbym aby ktoś mi dał jakąś propozycje jakie mogę najcieńsze wsadzić na tą obręcz aby fajnie się smigało na nich na asfalcie i nie wyglądało to za śmiesznie na góralu.
Prz Napisano 30 Maja 2015 Napisano 30 Maja 2015 Wygląd to rzecz względna, wystarczy użyć Google i pierwszy lub drugi link pokazuje, jakie szerokości będą pasować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.