pawel.zmuda1 Napisano 30 Maja 2015 Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Witam to mój pierwszy post. Jeżeli w złej kategorii proszę o przeniesienie ponieważ korzystam z telefonu i nie wiem jak ta appka działa. Mam problem mianowicie przy mojej szosie śruba mocujaca ? Jest całkiem luźno. dokładniej to bardziej robi za zaslepke bo jak obracam rower to wypada. Kierownik trzyma sztywno i nie ma luzow ale śruba na dołkach podskakuje i bardzo irytuje: ) dorzucam zdjęcie o która mi chodzi pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 30 Maja 2015 Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Jeśli śruba wylata, a kierownik trzyma sztywno to się chyba zapiekł(nie zapił). Sprawdź czy klin(taka rozpora blokująca mostek w sterówce) nie opadł do sterówki, generalnie jak ta śruba wylata, to przy mocniejszym szarpnięciu kierownik zostanie Ci w rękach lub Ty skręcisz a rower pojedzie prosto(lub na odwrót). A przynajmniej tak mi się mocno wydaje. PS. autokorekta Twojego telefonu bardzo mnie urzekła, dobrze ze nie wyszło coś na deseń; "jak trzymam, to kierownik ma sztywnego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel.zmuda1 Napisano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Wybaczcie: ) odkrecalem to dziś dokopalem się aż do łożyska (chyba ) i,nie pomogło. Generalnie jak ta śruba wypadnie to przez otwór widać oponę: ) nie bardzo widać gdzie ta śruba mogłaby się wkrecic bo gwintu nie widzę. Kupiłem go na giełdzie i nie wiem czy ktoś nie zrobił czegoś na stałe a'la spraw czy cos: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 30 Maja 2015 Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 nie bardzo widać gdzie ta śruba mogłaby się wkrecic bo gwintu nie widzę Ta śruba musi być wkręcona w klin. Albo stożkowy (dolny) albo ścięty (górny): Jak mostek bez śruby trzyma się sztywno to raczej obstawiałbym stożkowy, I widzisz oponę przez otwór w stożku. Znajdź długi pręt gwintowany o takim samym gwincie jak ta śruba włóż w mostek i próbuj wkręcić. Jak załapie, to walnij młotkiem, klin wyskoczy, będziesz mógł wyjąc kierownice i zobaczyć, czy ktoś tam nie gmerał. I pomierzysz jaka długą śrubę będzie trzeba dokupić. Uprzedzam, może nie być łatwo. Ja znalazłem swoja dopiero na jakimś złomowisku we wraku roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel.zmuda1 Napisano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Myślałem ze będzie trochę łatwiej: ) jak się nie uda oddam do serwisu jakiegoś chociaż nie lubię tego robić bo u mnie w mieście wszędzie słyszę pytanie pt 'a rower u nas był kupiony? Nie? A to tydzień trzeba czekać ' ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.