Skocz do zawartości

[do 3500] mtb - kellys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałabym kupić rower mtb. Teraz jeżdżę Kellys'em i w sumie chciałabym zostać przy tej firmie, ale się nie upieram. Jedyne co to na pewno odpada kross.

Fajnie jakby już było coś wyżej z osprzętu niż acera :)
Jazdę dopiero zaczynam, póki co trasy po lesie/krzakach itp to do 85km, ale oczywiście też żeby w miarę ok było na asfalcie. 

Jeśli chodzi o hamulce, to nie muszą być tarczowe. Wystarczą V-brake.

Ogólnie może być coś tańszego, byle w miarę porządny. 

Z góry dziękuję za wszelkie rady i polecenie ciekawych modeli.

Napisano

Za 3500 (a nawet za 2000) nie ma rowerów z V-brakee ... więc właściwie łaski nie robisz. Podaj jeszcze jakie koła chciał byś w rowerze.

Napisano

Szkoda, że nie doczytałeś, że dopiero zaczynam jeździć i się tym interesować. Więc skąd mam to wiedzieć?

koła..obojętnie. rama w mtb 18,5 wg tabeli, w tej chwili śmigam na 19,5

Napisano

mmm_90 też jestem teraz na kupnie i trochę już się rozglądałem :) do 3500 spokojnie kupisz fajny rower powyżej acery. Możesz nawet dorwać model z powietrznym amorkiem. Jakie koła preferujesz, wiesz już coś?:)

Napisano

rama ma być damska czy może być męska??

jeżeli chcesz zostać przy Kellysie to polecam:

http://www.kellysbike.com/pl/rowery-2015/gorskie/hardtail-29/gate-10#.VWmFyUaRv4Y - w górnej granicy budżetu

Jak najbardziej męska :) 

Koła, obojętnie jakie. W sensie nie będę się upierać np. przy 26". Nie jest to dla mnie priorytet. 

Czy na coś jeszcze mam zwracać uwagę przy wyborze? Np. właśnie jeśli chodzi o hamulce? Jakieś z założenia mam odrzucić?

mmm_90 też jestem teraz na kupnie i trochę już się rozglądałem :) do 3500 spokojnie kupisz fajny rower powyżej acery. Możesz nawet dorwać model z powietrznym amorkiem. Jakie koła preferujesz, wiesz już coś? :)

Szkoda tylko, że w sklepach już coraz mniejszy wybór. Przynajmniej jeśli chodzi o kellysa i jak ktoś już ma jakieś preferencje do osprzętu. 

A coś wyczaiłeś ciekawego?

Napisano

A na ile wzrostu, bo np. Kellys Gate to kobyła która w najmniejszym rozmiarze S jest pod wzrost 180 cm  :whistling: ...

Napisano

Kozak rower. 

A jak mają się inne firmy skoro kellys wychodzi drogo? Ale chodzi mi o dobre rowery. 

Napisano

Gdybyś miała ofertę na oba to biorąc pod uwagę, że są bardzo podobne to kieruj się tym co Ci się podoba. Lub "prestiżem", którego więcej ma Scott.

Napisano

Przynajmniej w Vanity i Madmanie jest Rock Shox na przodzie.

W Scott-cie i Romecie również jest "Rock Shox na przodzie" , więc w czym problem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...