Skocz do zawartości

[rama] hamulce

stal1996

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pewien problem posiadam rower kellys viper z 2010r. i jestem ciekaw czy dało by się założyć mi hamulce tarczowe na tył oraz jaka jest średnica rury sterowej .

Jeśli zły dział proszę o przeniesienie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Ps. dodaje linka do zdj ramy http://vlep.pl/15c0vb.jpg

Napisano

Niestety nie ma do czego przymocować zacisku. Druga sprawa - jeśli tylko jeden hamulec masz zamiar wymieniać na tarczowy to najsensowniej żeby był to przedni, oczywiście wtedy wraz z wymianą widelca i tu pewnie będzie problem. Trzecia sprawa - wymiana hamulców na tarczowe to także wymiana lub modyfikacja kół.

Średnicę rury sterowej zmierz lub sprawdź w specyfikacji. Najpewniej 1".

Dział może nie zły, ale nazwa tematu niepoprawna ;)

Napisano

widelec mam zamiar wymienić na jakiegoś xcr mierzyłem średnice ale na gwincie i wyszło mi coś koło 28.6 mm to jest chyba ta 1 1/8 nie ? koło przednie mam z mocowaniem na tarcze . Chciałem obydwa wymienić ale jeśli się nie da to trudno ... będzie tylko jeden .. 

Ps. przepraszam ale nie wiedziałem jak to nazwać . Znalazłem jeszcze to http://www.ceneo.pl/4665323#tab=spec

Napisano

Koło to chyba nie, za to widelec ma rzeczywiście mocowanie IS.

Do nazwy tematu dodaj odpowiedni tag w klamerkach. Masz wyjaśnione na gorzegórze działu jak się zakłada tematy.

Napisano

Na zdjęciu nie widać piasty, ale o ile coś nie było kombinowane i są to oryginalne koła od tego modelu, to nie spodziewam się tam piasty pod tarcze z obręczą pod v-ki ;)

Napisano

A to już możesz próbować, bo o ile dobrze widzę obecny widelec ma mocowanie do zaciski, kwestia adaptera. Za to z wymianą na nowy widelec może być IMHO problem, ale to już może ktoś inny będzie w stanie potwierdzić co tam da się wstawić, czy podejdzie normalny ahead 1 1/8". No i wtedy potrzebujesz też nowego mostka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...