Skocz do zawartości

[ISPEC] Zgubiona śruba mocująca

zlaczka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Wczoraj mechanik w ASO Gianta przekładając manetki i hamulce zagubił śrubę mocującą system iSPEC w klamce hamulcowej. W załączonym zdjęciu zaznaczony na biało. W efekcie nie mogę prawidłowo zamontować manetki, oni nie mają części zamiennej, wkręcili jakiś zamiennik, który lata, system nie jest sztywny, a serwis nie poczuwa się do pomocy. Pisałem dzisiaj do Shimano z prośbą o pomoc, ale niestety tam też brak takich drobiazgów.

Może ktoś z Was posiada i może pomóc?

post-106606-0-53478300-1432806341_thumb.jpg

Napisano

Ci mają sporo takich rzeczy. Trzeba było powiedzieć, że nie odbierzesz w takim stanie skoro dałeś komplet to komplet powinni oddać niech zamawiają i kombinują - a może akurat komuś była potrzebna bo jak to można zgubić części które powinno się wkładać po demontażu do jakiś miseczek pojemniczków walić do szefa trzeba i tyle u nas ludzie nie przywykli jeszcze do wykłócania się o swoje

http://www.bikecenter.pl/p13925,shimano-saint-sm-sl82-b-i-spec-uchwyt-prawy-do-mocowania-manetki.html

Napisano

Nie bardzo mogę dymić, bo serwis z polecenia znajomego, plus dobre rabaty na wykonane prace i rower. Normalnie bym zagryzł, ale tym razem musiałem się wycofać :verymad: .  

Napisano

serwis nie poczuwa się do pomocy
Dla mnie sprawa prosta. Zgubili śrubkę której brak upośledził Twój rower ergo ich wina i niech oni się martwią jak to naprawić dając Ci nową śrubkę nawet jeżeli mieli by to wyjąć z nowego zestawu. A jak się nie poczuwają do winy to jest coś takiego jak sąd konsumencki. Może wystarczy że jak ich postraszysz tyn sądem to szybko się śrubka znajdzie. Ja bym w ogóle nie odebrał roweru od nich i co z tego że rabat dali. Jakby Ci mechanik uszkodził auto to też by mu darował bo z polecenia kolegi i po kosztach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...