Skocz do zawartości

[Dziura] Schwalbe SMART SAM 29 x2,25

jatu4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj jadąc nocą w lesie usłyszałem głośny syk i po 5 sek nie miałem powietrza w tylnej oponie. Okazało się że wbił mi sie gwóźdź (średnicy mniej więcej 2 mm) w centralnej części bieżnika (tam gdzie opona styka się z podłożem, między gumowymi klockami bieżnika). Dziura nie jest posarpana, nie widać tam jakiegoś rozprucia. Niestety nie mam zdjęcia.

Czy taka opona nadaje się jeszcze do jazdy?

Dzięki

Napisano

Pomysł z podklejeniem opony mi się podoba. Pytam o Wasze doświadczenia, bo TAAKĄ dziurę mam po raz pierwszy. Nie chciałbym łatać dętki co 2 tygodnie z powodu osłabienia opony w tym miejscu.

Napisano

Widać w ogóle tą dziurkę? Jakby była większa i zrobiłby się guz lub zaczęła wyłazić dętka to już warto by było coś z tym zrobić. Tak małą bym się nawet nie przejmował. Nic nie będzie się dziać. Łatkę możesz przykleić dla spokojnego sumienia ;)

Napisano

Miałem te same opony i jeździłem z dziurą po centymetrowym gwoździu (średnica). Podkleiłem od spodu kawałkiem dętki i wiele tak przejechała bez problemu. Taką małą dziurką ja bym się wcale nie przejmował.

• Mod Team
Napisano

jeździłem z dziurą po centymetrowym gwoździu (średnica)
Jak "gwóźdź" o średnicy 10mm się wbił? Nie przesadzasz aby?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...