Skocz do zawartości

[Amortyzator przód]500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Za nowy w miarę dobry amor powietrzny musisz dac koło 1000-1200zł. Za używany 600-700zł. Celowałbym w Epicona , Raidona. Choć teraz nowe Xcr-y , RS 32 też są powietrzne ceny nie pamietam.

lekki-rower.blogspot.com

Szczerze mówiąc, ja we wrześniu 2013r. wyrwałem nowego RockShox XC32 solo air (powietrzny) za 479zł, tyle że bez manetki blokady. Jeżdżę na nim do dziś i jestem bardzo zadowolony, ale teraz ciężko jest go dorwać w takiej cenie. Celuj w Epicona, Raidona itp, warto dołożyć ok 200zł bo za 600-700zł łatwiej coś kupisz :)

Proponuję wertować codziennie allegro/olx i wyhaczysz jakiegoś FOX'a lub REBĘ jak będziesz miał szczęście to w całkiem dobrym stanie albo i bardzo dobrym ;)

Sam tydzień temu kupiłem używanego FOX 32 F100 RL Remote rocznik 2009 w stanie idealnym za 700zł ;)

A taki Fox czy Reba to trochę inna liga niż Epicon czy Raidon jednak ;)

Tu masz np. takie 2 Reby:

http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-reba-rl-26-dual-air-i5397986246.html

http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-reba-rl-26-solo-air-1440gram-i5397956755.html

Tu masz np. takie 2 Reby:   AMORTYZATOR ROCK SHOX REBA RL 26 DUAL AIR (5397986246) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.   AMORTYZATOR ROCK SHOX REBA RL 26 SOLO AIR 1440gram (5397956755) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Obydwie tapered , a autor tematu raczej potrzebuje 1 1/8 . 

W cenie 600-700zł o ile nadal tej ceny się trzymasz.

Wersja - nowy amortyzator to celuj w xcr air lub rs 32 air o ile są na sterówkę 1/-1/8 . Jest jeszcze opcja Raidon i Epicon ale musiałbyś podnieś budżet chyba ,że naprawdę sie skupisz i jakąś okazję wychwycisz.

Natomiast jeśli chodzi o używany to celuj Rs Recon ,reba ,fox ,epicon. I tu też nie przyjdzie nic za darmo też musisz poszukać okazji aby wychaczyć coś dobrego.

Jednoznacznie nikt Ci nieodpowie co masz wybrać musisz sam podjąć decyzję.

lekki-rower.blogspot.com

Tak jak kolega wyżej napisał, albo się godzisz na niższą klasę i kupujesz nowy z półki.
Jeżeli uważasz, że wolisz używkę ale o klasę wyżej to niestety ale musisz poświęć trochę czasu na znalezienie dobrego amora w odpowiedniej cenie. 

Pamiętaj o długości i średnicy rury sterowej, hamulcach, osi i skoku ale to akurat zazwyczaj można zmieniać. 

Polecam też szukanie w pobliżu miejsca zamieszkania. odchodzi koszt transportu oraz ryzyko nie rzetelnego opisu co często się zdarza. 

Nie mam w tym momencie za bardzo czasu, ale wpisz sobie i poszukaj na allegro jakieś kilka dni temu widziałem takie cuś

Bardzo proszę jakiegoś mądrzejszego kolegę ode mnie o potwierdzenie czy istnieje taki adapter. Powiem szczerze że nie dawno szukałem nowego amorka i  takiej redukcji nie znalazłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...