Skocz do zawartości

[sztyca] Dobór rozmiaru

Grzeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, planuję wymianę siodła i sztycy, jednakże naszła mnie wątpliwość. Nie mam elektronicznej suwmiarki i teoretycznie wskazuje ona 27 mm średnicy sztycy, jednakże jeden z najpopularniejszych rozmiarów to 27,2.Nie wiem czy mam niestandardowy rozmiar, czy suwmiarka jest niewystarczająco dokładna (rower nie jest jakiś specyficzny, Wheeler PRO 900). Czy 27,2 podejdzie? 

• Mod Team
Napisano

Z tego co pamiętam i według strony Sheldona Browna, to Wheeler'y (zwłaszcza starsze) miały dość różne i niestandardowe średnice. Dla pewności podjedź do sklepu i poprzymierzaj przed zakupem...albo kup suwmiarkę. :)

Napisano

Chodzi o to,że to nie ja mierzę, tylko ojciec, gdyż nie przebywam w domu aktualnie. Stwierdzil,że ma 27 mm, a jak zapytałem czy nie czasem 27,2, to się zmieszał i stwierdził, ze nie ma pewności i mu się zdaje, że chyba ciut więcej niż 27.

Napisano

Cóż...zawsze wie i umie lepiej, jak to ojciec. :w00t: Stwierdził,że popyta ziomków, czy ktoś nie ma elektronicznej..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...