Skocz do zawartości

[opony]do xc 300zł komplet

voio77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuje opon xc jezdze duzo po pagorkach ,lasach nie rownosciach .

Potrzebuje dobrych opon ze nie bede sie zakopywał ,tez aby sie szybko nie scieraly

wytrwałe .300zł za komplet.Rozmiar koła 26'

Co myslicie o Continental Kaiser? 

Napisano

Drugi sezon jeżdżę na Maxxis Ardent Race w wersji tubeless ready i spokojnie mogę polecić. Opony sprawiają wrażenie niezniszczalnych, bieżnik prawie jak nowy po przejechaniu ponad 3 tys. km, świetnie radzą sobie również w mokrych warunkach choć są na takie lepsze opony. Moim zdaniem lepsze i bardziej trwałe od Geax Saguaro, których też używałem. Dodam jeszcze, że łatwo je napompować zwykłą, stacjonarną pompką, uszczelniają się bez najmniejszego problemu.

Napisano

Kaiser to opona praktycznie zjazdowa i ile dobrze kojarzę dostępna w słusznych do tego sportu rozmiarach i ciężarze. Sam jestem daleki od polecenia jakichś wylajtowanych kondonów ze stajni Szwalbe czy innych rejskingów, ale do tego co opisałeś to raczej przesada.

Napisano

A na jakiej podstawie wstępnie wybrałeś te Conti? Ładnie wyglądały na obrazku? Zwróciłeś uwagę na dostępne rozmiary, ciężar, itp.?

Opony to temat rzeka, to jak wybór butów - każdy może polecić inne, bo wg niego akurat te lepsze i wygodne ;) Inne opony wskaże ścigant maniak lekkości a inne fan dużej trakcji.

Wyszukiwarka na pewno wskaże wiele tematów do poczytania.

Osobiście jeżdżę najczęściej po mazowieckich lasach i używam do tego kompletu Michelin Wild Grip'r Advanced 2.25" na przód i Wild Grip'r "podstawowy" 2.1" na tył. Czasem na obu kołach 2.1".

Napisano

Ja zmieniłem swoje poprzednie opony na Michelin Wild Grip'r 2.1" i muszę powiedzieć, że w porównaniu do moich poprzednich opon jestem z nich mocno niezadowolony. 70% Wild, a jakieś 30% Grip'r :) Wcześniej miałem opony Maxxis Ignitor 1.95" zwijane i muszę powiedzieć, że są ŚWIETNE, lekkie, niestety dość szybko zużywają się na asfalcie ;( Tylnego Wild Grip'ra od razu zdjąłem i włożyłem z powrotem w 50% zużytego Ignitora, który jeździł na przodzie, i uważam, że jest lepiej.

Napisano

Szeroka obręcz, niskie ciśnienia (a można schodzić do dość absurdalnych wartości) i nie można być niezadowolonym z ich trakcji ;)

To nie jest guma dla asfaltowych ścigantów, także w sumie nie dziwię się z niezadowolenia. I na tył zakłada się ją odwrotnie jakby co.

Tak BTW to co napisałem wyżej, każdy będzie polecał po swojemu i najgorzej jak wg specyfiki jazdy w terenie innym niż pytający ma na myśli...

Napisano

Witam, ja polecam Maxxis Rendez 2.1 za wersję zwijaną 120 TPI zapłaciłem coś koło 70 zł, przesiadłem się z schwalbe racing ralph evo 2.25 były zbyt baloniaste za duże opory toczenia, natomiast maxxisy są idealne do XC b. dobrze trzymają trakcję:) Dopiero przejechałem na nich 500 km i zużycia nie widać jak na razie, zobaczymy jak później...

Napisano

Witam poszukuje opon xc jezdze duzo po pagorkach ,lasach nie rownosciach .

Potrzebuje dobrych opon ze nie bede sie zakopywał ,tez aby sie szybko nie scieraly

wytrwałe .300zł za komplet.Rozmiar koła 26'

Co myslicie o Continental Kaiser? 

Jak po nierownosciach to przod Rocket Ron Evo 2.25, tyl Racing Ralph Evo 2.25. Najlepsze opony na rynku. Jesli pagorki i lasy to opony nie beda sie szybko zuzywac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...