zuli Napisano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam. Mam takie pytanko odnośnie linek. Czym tak naprawdę różnią sięlinki hamulcowe od przerzutkowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 wydaje mi sie, ze hamulcowe sa nieco grubsze (albo na odwrot ;] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuli Napisano 1 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Ale można zastosować hamulcowe do przerzutek, bo mam 2 komplety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master87 Napisano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Mają inne zakończenia i raczej nie będą pasować P.S. A zwłaszcza hamulcowa do przerzutki nie wejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 1 Sierpnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Hamulcowe są znacznie grubsze i końcówki mają znacznie większe więc tak jak napisał przedmówca mogą nie pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass Napisano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 od przezutki akurat mi pasuja do hamulcow sproboj jak beda pasowaly to bedziesz mial lzejszy rower^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Ciekawe kiedy ta linka od przezutki uzyta do hamulca peknie... Jak znam zycie to podczas jakiejs znacznej predkosci tuz przed jakas sciana betonowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Linki roznia sie: - koncowkami - srednicami 1,8mm i 2mm - linka hamulcowa nie wejdzie do pancerza przerzutkowego, a z pancerzem hamucowym naped indeksowany nie bedzie dzialal prawidlowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Prędzej to będzie tak: -różnią się końcówkami ( przerzutkowa ma o wiele mniejszą i w innym kształcie) -różnią się na ogół długością: hamulcowa 1.8m , a do przerzutek 2m -standardowa grubość hamulcowej to 1.6mm a do przerzutek 1.2mm -w rowerach szosowych (kolarkach) linka hamulcowa ma najczęściej inną końcówkę niż w MTB czy Trekkingach Pozatym: nie stosuje się pancerzy hamulcowych do przerzutek (chociarz przy napędzie 6 czy 7 biegowym może to "jakoś" działać) oraz odwrotnie (pirwsze mocniejsze naciśnięcie hamulca i pancerz przerzutkowy jest do wyrzucenia)...Pozdrawiam:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Mam pancerz od hamulca , linka od przerzutki ;] , wszystko dziala bez zarzutu , trzeba umiec wyregulowac ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.