RafalxM Napisano 26 Maja 2015 Napisano 26 Maja 2015 mam nieodparte wrażenie że moja stalowa rama szosowa, a w zasadzie widelec (obstawiam że to tylko widelec i taką mam nadzieję) jest przekrzywiona patrzac z góry na lini mostek - piasta , mostek nie zasłania środka piasty tylko jej lewą część - uprzedzając, to nie ja jestem aż tak pokrzywiony, na poprzedniej ramie było idealnie prosto po założeiu koła nie jest ono idealnie centralnie pod otworem na ośkę/śrubę hamulca w widelcu - to nie kwestia koła, bo po odwóceniu jest tak samo . W związku z tym poszukuję jakiegoś warsztatu który posiadając odpowidnie narzędzia może coś takiego sprawdzić, wydać werdykt, ew podjąć się prostowania jeśli wymagane/możliwe. Poszukuję takiego uzdrowiska lokalnie, najepiej na linii Otwock - Warszawa , jeśli znacie takie zakłady i wiecie że się tym zajmują to podeślijcie jakieś namiary.
Pegasus Napisano 26 Maja 2015 Napisano 26 Maja 2015 Sprawdź czy nie masz krzywo mostka wsadzonego jeśli to 1''.
RafalxM Napisano 26 Maja 2015 Autor Napisano 26 Maja 2015 co ma mostek do linii środek obręczy - środek widelca ? widać że to jest krzywo ale mam nadzieję że sterówka nie jest przekoszona dodatkowo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.