Ree5 Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 No to i ja się dopiszę. Rower złożony na ramie Ghost RT5500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Porzuciłem Poisony i przesiadłem się na duszka:) póki co końcówka kompletowania, czekam na tuleje i sztycę. Więcej o moim skarbie TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 No to i ja muszę dołączyć z ramą Ghost ert 9000 (enduro/freeride)Rower w trakcie składania -> GARAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haueck Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Mało coś tych 'gołstów', więc i ja się dopiszę. Mam model SE2000 z 2008 roku, na forum zarejestrowałem się niedawno i póki co czerpię z niego pełnymi garściami Sam nie wiem jak uchowałem się dwa lata bez tego 'okna na świat' Robię średnio 500km rocznie (tyle co nic), rower trzyma się świetnie, właśnie zainwestowałem w SPD-ki i mam nadzieję w przyszłym sezonie obrócić ciut więcej ziemi pod kołami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primorz Napisano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 W sierpniu tego roku stałem się posiadaczem Ghosta SE 6000 - rama 19 Rowerek spisuje się świetnie - amortyzatorowi, hamulcom i napędowi nie można nic zarzucić Koła mogłyby być trochę lżejsze - komplet razem z zaciskami waży 2360 gram...W planach jest już zmiana - i w ten sposób rowerek schudnie 500 gram:) oto link do mojej maszynki: http://www.bikestats.pl/rowery/Ghost-SE-6000_505_6144.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Witam wszystkich. I ja dołączę do Ghost klub :)Mój rowerek to model ASX 4900 z 2009 roku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlyWhite Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam Kolegów - ja również dopiszę się do listy z moim GHOST EBS1 model 2010r. malowany na czerwono - czarny kolorek, póki co na fabrycznych komponentach ale z czasem pewnie wymienię to i owo. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Panowie chyba tylko u nas taka cisza...moze rozruszajmy temat, moze niech kazdy sie wypowie co go denerwuje a czym jest zachwycony, jesli chodzi o swoj rowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Witam Wszystkich. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś tu zagląda od czasu do czasu . Od jakichś 5 miesięcy katuję Ghosta ERT9000 (http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1047-ghost-ert-9000/page__tab__images) Regularnie coś w nim wymieniam aczkolwiek rama już raczej pozostanie na stałe, więc postanowiłem wreszcie się przywitać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Nie wierze...ktoś tu zaglądnął... Witamy w takim razie serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidm Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Rama: Ghost 7005 T6 DB DISC LTS Widelec: Rock Shox Judy Heble: Magura Julie Manetki: Deore XT Przerzutka przód: Deore XT Przerzutka tył: XTR M960 Napęd: Deore XT Piasty: Deore XT Kaseta: Deore LX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 A to jakiś konkretny model czy składak? Może jakaś fotka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Uff!!! Wreszcie skończyłem dwutygodniowy serwis generalny rowerku (http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1047-ghost-ert-9000/): -zmiana oleju w amorze (wreszcie mam blokadę w amorku), -przeszczep nowego siedziska i kierownicy, -transfuzja DOT-a w hamplach, -zmiana napędu na SRAMA (z wyjątkiem korby), -wymiana łożysk w korbie i pedałach, -założenie licznika leżącego od pół roku w garażu . I póki co wszystko działa. Ale jestem z siebie dumny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 W imieniu mojej dziewczyny wpisuję się do klubu Historia wygląda następująco : po dłuższym czasie użytkowania sztywnego MTB , następnie trekkinga , później crossa , dostałem ultimatum. Albo znajdę jej jakiś fajny rower do jazdy terenowej albo w życiu już ze mną nie pojedzie do Lasku Wolskiego Cóż , po przemyśleniu stwierdziłem że jednak poszukam . Po przewertowaniu forów , ogłoszeń , Tablicy.pl i tym podobnych miejsc , przyuważyłem Ghosta ASX 5100 w odpowiednim rozmiarze, w pięknym kolorku copper red . Dwa telefony , spotkanie z miłym właścicielem , przymiarka , przejażdżka , wymiana siodełka i furka poszła do bagażnika samochodu. Wczoraj pierwszy test .Pompka do amorka w dłoń , dopompowałem co potrzeba . Po 500m dojazdu asfaltem ………poleciały niemiłe słowa …Jak można na tym jeździć , takie to ciężkie , na crossie jechałam szybciej i lżej itp. itd. Pod ZOO odpoczynek i zjazd z asfaltu. Po następnych 500m ….. banan na twarzy Jak na rowerze może być tak miękko, dlaczego ręcę nie bolą :)Pojeździliśmy trochę , błoto , strumyczki po burzy ,góra, dół, cały czas banan Jak ktoś widział wczoraj w Lasku Wolskim blondynkę z komarami na zębach , to wie o czy mówię . Podsumowując, fajny fulik do niewyczynowej turystyki . Muszę się jeszcze trochę pobawić ciśnieniami , żeby dokładniej dopasować zawiechę , ale myślę że będzie tylko lepiej . A swoją drogą wydatków się dorobiłem od razu : już jest zamówienie na kask i spodenki rowerowe, i oczywiście w weekend góry Pzdr M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Gratuluję zakupu i czekam na jakieś fotki, opinie, relacje z jazdy itd... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Widziałem ten rowerek w ogłoszeniu To ten rower dla Ciebie czy Twojej dziewczyny? A jeśli dla niej to jakim Ty się pochwalisz ? Z Krakowa jesteście ( Lasek Wolski ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Hej tak , Kraków . A rowerek jest dla niej , ja na ramce 44 cm miałbym mały problem :)Moja bryka obok Dwie fotki z Doliny Chochołowskiej w załączeniu ( sorki za jakość , ale tylko tel ) . Podjazd był w miarę ok, zjazd , cytuję bajka " Pozdr M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Bardzo ładne rowerki, oba. Wróżę duuuużo przyjemności z jazdy. To jaki masz rozmiar tego Focusa? 48cm? Bo wizualnie wyglądają na podobny rozmiar. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Dzieki . No właśnie Focus to 50 ,ale z dużym sloppingiem , więc może wizualnie tak to podobnie wygląda . Ale jest dużo dłuższy . M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 A, rzeczywiście nie wygląda na 50cm. Ale to pewno także kwestia zdjęcia. Tak się przyjrzałem i zauważyłem, że też masz chwyty Ergona (jeśli dobrze widzę ). Długo już je używasz? Jak odczucia? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Dobry wzrok masz Jak dla mnie rewelacja. Miałem gumowe , przykręcane , ale to nie było to . Teraz ręce nie bolą , mogę sobie zmieniać chwyty, rogi też robią swoje. Zdecydowanie polecam , bardzo wygodne. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Sam ich używam od 2 lat toteż poznałem charakterystyczny kształt rogów... Ja swoje kupiłem w trakcie dwuletniej fascynacji turystyką asfaltową. Miałem sztywną ramę i sztywny widelec z przodu. Przy dłuższej jeździe drętwiały mi dłonie, a wtedy wybór był marny, jeżeli idzie o ergonomiczne chwyty. A tak się do nich przyzwyczaiłem, że przełożyłem je do obecnego fulla. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Gdzie jeździcie w Krakowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Różnie Najczęściej Lasek Wolski , mamy w miarę blisko i na godzinkę po pracy można wyskoczyć . Czasami Tyniec rekraacyjnie bulwarami . M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 A był może ktoś z was na tych treningach co organizowane są w większych miastach. Ja zamierzam wybrać sie dzisiaj w Krakowie, spotkanie o 18 gdzies kolo bloń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.