kazijk Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Witam . Posiadam typowe ostre koło i chciałbym je przerobić na pełno prawną szosę . Tylko pytanie czy się da ? Niżej wstawiam zdjęcia napędu i roweru . Powstaje jeszcze pytanie czy się opłaca go przerabiać ? Jaki koszt by wyszedł? I czy nie lepiej sprzedać ostrego jako ostre a kupić szosę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 To chyba nie jest typowe ostre koło, tylko przeróbka z szosy, więc raczej nie będzie problemu. Jaki masz rozstaw haków? Mocowanie przerzutki jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Taka przeróbka po pierwsze się nie opłaca i chyba w ogóle byłaby ciężka do wykonania. Zdjęcia nie są zbyt dobre, niewiele widać, ale rzuciło mi się w oczy brak mocowania tylnej przerzutki, brak oporów do montażu linek przerzutkowych i nie jestem pewien czy obręcze są przystosowane do hamulców szczękowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 29 Maja 2015 Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Jak dobrze poszukasz, to koszt przeróbki wyniesie Cię poniżej 100 pln. W każdym razie: 1. Hak do przerzutki 15 pln. 2. Przerzutka tylna - używki od 30 pln. 3. Wolnobieg - od około 40-50 pln. 3a. Przeplecenie koła na piaście pod bębenek + kaseta - tutaj to pewnie z 200 pln. 4. Manetka - najtańsze na ramę można dostać od kilkunastu złotych, klamkomanetki używane zaczynają się powyżej 100 pln. 5. Linki - drobiazg. Ale, sądząc po wysokości siodełka, ramę masz średnio dobraną do wzrostu i z tego tylko powodu opłacałoby się pchąć ten rower i wziąć współczesną szosę. Ja na przykład parę dni temu kupiłem szosę z napędem 2x8, klamkomanetkami, współczesną geometrią i mostkiem ahead za 1700 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 3. Wolnobieg - od około 40-50 pln. Ale chyba jednobiegowy... Szczególnie jeśli tam z tyłu jest 120mm... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 30 Maja 2015 Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Pewnie masz rację, w każdym razie "od około 40-50 pln" obejmuje również cenę np. 200 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.