maatteusz Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Hej. Czy na takie spodnie http://www.decathlon.pl/legginsy-na-rower-mskie-300-czarne-id_8327979.html trzeba coś zakładać? Na rowerze jeżdżę już od dawna ale niestety nie znam się na odzieży rowerowej a chciałbym sobie coś takiego kupić na chłodniejsze dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 A jakość tej wkładki będzie Ci pasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akawisz Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Kupiłem kiedyś podobne leginsy w Decathlonie jako pierwsze spodnie rowerowe, niestety po pewnym wkładka przestała mi odpowiadać i dodatkowo zaczęła się przesuwać ku przodowi. Po pół roku pozbyłem się spodni. Osobiście wolę spodnie na szelkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maatteusz Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Co do wkładki to nie wiem czy będzie pasować bo nigdy jeszcze nie miałem spodni z wkładką a jeżdżę sporo 8-10 tyś rocznie. Może obeszłoby się bez tej wkładki, ale chciałbym coś obcisłego na jesień lub nawet takie pogody jak teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Jak może być bez wkładki, bo nie oszukujmy się - poniżej serii 520 są IMHO tandetne, to poszukaj wśród gatek biegowych. A jak już chcesz się bawić w kolarskie ubiory, to jak przedmówca wspomniał coś na szelkach. I z dobrą wkładką, choć tu dobra to pojęcie względne, bo każda d u p a inna PS. Co za idiotyczna cenzura na forum, wyraz d u p a zamienia na "nic nie wyszło". Litości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek121 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Jeśli do tej pory robisz 10 tys. km rocznie bez wkładki to i ta z gąbki ci będzie pasować. Na wierzch możesz coś założyć jak będzie zimno, obyś nic nie zakładał pod spód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Albo inaczej, dobre gatki z wkładką pod spód a na to obcisłe długie. Jeździłem tak zimą i jesienią, na wierzchu miałem długie gacie do biegów narciarskich, a często jeszcze na to szorty jak było zimniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maatteusz Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Już co nie co mi się rozjaśnia. Czyli na takie można jeszcze założyć krótkie obcisłe? Ale nie trzeba ? Sory za takie pytania ale chcę się czegoś nauczyć @modrzew proponujesz takie do biegania.. http://www.decathlon.pl/legginsy-do-biegania-dugie-mskie-running-essential-id_8280449.html takie nawet spoko, wyglądają identycznie jak te na rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Teoretycznie pod gacie kolarskie z wkładką nie powinieneś nic wkładać, po to jest wkładka żeby zapobiegać otarciom i poprawić higienę wiadomych okolic Niektórzy co prawda używają jakichś bokserek czy bielizny termo wedle uznania. Mi to nie przypasowało i wkładka w ten sposób nie spełniała swojej roli. Gatki biegowe zasugerowałem, bo są najbardziej podobne z wyglądu do tego co podałeś i nie mają wkładki, która być może będzie dla Ciebie zbędna. Sam wybierz co Ci bardziej leży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Czy na takie spodnie Legginsy na rower męskie 300 CZARNE B'TWIN - Wyposażenie rowerzysty Rowery... trzeba coś zakładać? Na tylko ochraniacze gdy masz okazje się poobijać w górach. Pod spód w zależności od pory roku są różne potówki ang. base layer czasem można się spotkać z określeniem pierwsza warstwa ang. first layer. I te potówki masz w wersjach bokserki, slipy, legginsy, z i bez wkładki. Przy wyższych temperaturach należy pamiętać, że każda warstwa to ograniczenie przepuszczalności powietrza. Kompletując odzież rowerową zacznij właśnie od zakupu potówek bo to one w pierwszej kolejności wpływają na komfort jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akon89 Napisano 29 Maja 2015 Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Witam. Zamierzam kupić spodnie z wkładką,ale źle i dziwnie czuje się w max obcisłych spodenkach i moje pytanie,czy są spodnie z wkładką,ale nie tak obcisłe i przylegające?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 30 Maja 2015 Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Wkładka bez obcisłych gaci traci sens, to musi przylegać do tyłka. Są zestawy typu obcisłe bokserki z wkładką wpinane wewnątrz luźnych spodenek. Ewentualnie możesz po prostu zakładać jakieś szorty na obciślaki z wkładką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akon89 Napisano 30 Maja 2015 Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Własnie pisząc ten tamten post też pomyślałem,że na to założę spodenki sportowe Czy taki model może być jak w linku poniżej?? http://allegro.pl/2015-nowosc-meskie-spodenki-rowerowe-4f-rsm001-l-i5314053797.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaSRS Napisano 30 Maja 2015 Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 B'twiny o których wspomnialeś są cienkie, do tego stopnia, że włosy przechodzą na zewnątrz :/ Wkładka jest gorsza, niż w spodniach z lidla, dodatkowo paskudnie przesuwa się w przód... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 31 Maja 2015 Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Własnie pisząc ten tamten post też pomyślałem,że na to założę spodenki sportowe Czy taki model może być jak w linku ponizej Sugerowałbym tego typu spodnie na szelkach i z najlepszą wkładką na jaką stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.