Baker_ Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Witam W mojej meridzie mam dynamo w piascie dh-3n30-a, chcialbym się dowiedzieć czy można do niego podłączyć 3 lampki. 1 axa echo 30 2 axa go 3 axa slim Czy to zadziała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Trzeba by znać pobór mocy przez te lampki, razem nie może on przekraczać 3W (taką moc daje to dynamo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baker_ Napisano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Oczywiście nigdzie nie podają informacji jaki jest pobór mocy tych lampek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Bo jest to mniej więcej ustandaryzowane. Przednie mają 2,4W, tylne 0,6W. Ile faktycznie biorą ciężko powiedzieć bez pomiaru. Można spróbować połączyć tylne równolegle, ale całość może świecić ciemniej. Tylko zastanawia mnie po co dawać dwie tylne? razem nie może on przekraczać 3W (taką moc daje to dynamo). Jak się wie co i jak, to można wyciągnąć więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baker_ Napisano 27 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Skoro już pedałuje i mam prąd za darmo to chciałem dać 2 lampki z tyłu żeby być lepiej widocznym. Mam na błotniku zamontowany fabrycznie odblask, chciałem w to miejsce dać axa go. Skoro mają świecić słabiej to może lepiej coś na baterie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Jak już kombinować, to lepiej wymienić na dobrą lampkę niż je mnożyć, np.: Busch & Muller TOPLIGHT View Plus za około 60zł Busch & Muller TOPLIGHT Line Plus za około 130zł Można też taniej dać po prostu opaski odblaskowe na wysokości kostek (przy okazji nogawki nie będą się wkręcać) jak nie masz dobrych odblasków w pedałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.