NieOgarne Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Witam, poszukuję dobrej spinki do łańcucha Shimano Alivio HG-53, rower Lazaro Integral v3 2015 r. Czy polecacie w ogóle spinkę na łańcuch w celu szybszego zdejmowania podczas czyszczenia łańcucha? //edit. Złota SRAM'a nada się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Złota SRAM dawała radę przez cały okres użytkowania. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Jak wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 25 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 W sumie dowolna pod 9sp podejdzie, Sram, Wipperman, KMC, albo cokolwiek innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Ja dwa tygodnie właśnie założyłem złotą spinkę od Srama i wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Jest to mój pierwszy post więc witam serdecznie.Jako że posiadam ten sam rower co autor tematu,chciaż to nie istotne pozwole sobie zadać pytanie tutaj.Przeczytałem trochę tematów na forum chciaż pewnie nie wszystkie bo by mi życia brakło i trochę jestem zdezorientowany.Chcę sobie założyć spinkę i moje pytanie brzmi w którym miejscu rozkuć łańcuch?Gdzieś na forum wyczytałem żeby nie rozkuwać w miejscu "serwisowego" połączenia łańcucha.Faktycznie jak przeglądam łańcuch to widać że ten pin jest trochę inny od pozostałych shimano.Jeśli to prawda to dlaczego nie można się go pozbyć skoro łączy on łańcuch tak samo jak pozostałe piny?i tak przecież żeby założyć spinkę sram muszę usunąć dwa piny by pozostały wewnętrzne części łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.