Skocz do zawartości

[Spinka] Łańcuch Shimano Alivio HG-53

NieOgarne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję dobrej spinki do łańcucha Shimano Alivio HG-53, rower Lazaro Integral v3 2015 r.

Czy polecacie w ogóle spinkę na łańcuch w celu szybszego zdejmowania podczas czyszczenia łańcucha?

//edit.

Złota SRAM'a nada się?

• 1 miesiąc temu...

Jest to mój pierwszy post więc witam serdecznie.Jako że posiadam ten sam rower co autor tematu,chciaż to nie istotne pozwole sobie zadać pytanie tutaj.Przeczytałem trochę tematów na forum chciaż pewnie nie wszystkie bo by mi życia brakło :) i trochę jestem zdezorientowany.Chcę sobie założyć spinkę i moje pytanie brzmi w którym miejscu rozkuć łańcuch?Gdzieś na forum wyczytałem żeby nie rozkuwać w miejscu "serwisowego" połączenia łańcucha.Faktycznie jak przeglądam łańcuch to widać że ten pin jest trochę inny od pozostałych shimano.Jeśli to prawda to dlaczego nie można się go pozbyć skoro łączy on łańcuch tak samo jak pozostałe piny?i tak przecież żeby założyć spinkę sram muszę usunąć dwa piny by pozostały wewnętrzne części łańcucha.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...