hipolais Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Witam Zakupiłem ostatnio nowe hamulce shimano xt, w zaiązku z tym mam pytanie do użytkowników tych hamulców. klamka podczas pracy wydaje kliknięcie, ruch powrotny nie jest płynny jakby dwufalowy, do tego nie odbija szybko. Czy tak powinno być czy też coś jest nie tak dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Ale jaka dokładnie klamka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolais Napisano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 hamuleca tarczowego z przed ostatniej serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Oznaczenie podaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolais Napisano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 już podaję BR-M785dzwięk powstaje przy puszczaniu klamki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Miałem te klameczki i nie miałem z nimi żadnych problemów. Klikanie podczas naciskania lub puszczania często wynika z mechanizmu servo wave. Co do nie płynnej pracy powodem może być dość ciasno wbijany pin łączący rączkę z korpusem klamki żeby nie było żadnych luzów. Może przejdzie jak trochę pojeździsz, reklamować zawsze jest czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolais Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 może faktycznie za tymi odgłosami stoi servo wave Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Millerek Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) Sorry za pytanie ale co to jest "servo wave" w tych Shimano Deore XT M 785? Edytowane 4 Lipca 2015 przez Millerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi