Skocz do zawartości

[Malowanie ramy] koszty usługi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

mam pytanie - noszę się z zamiarem odmalowania ramy. Ile profesjonlanie kosztuje taka usługa. Obecnie malowanie jest podatne na drobne zadrapania itd. Chciałbym zdecydować się na kolor "green team" 

najlepiej by było identycznie jak w tym egzemplarzu poniżej. - jaram się takim kolorem.  :) ramę posiadam aluminiową

MATTS TRAIL 100-D - Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów

proszę o odpowiedzi zorintowanych osób.

Napisano

Aluminiową ramę najlepiej pomalować proszkowo. Popytaj o ceny w lokalnych lakierniach, bo rozrzut cen jest spory. Za piaskowanie i malowanie w kolorze podstawowym wołają od 60-80 zł do 250 i więcej. Tak samo z kolorem. W proszku możesz mieć dowolny kolor:

http://www.cemak.pl/index.php?go=galeria

Ale nie każda lakiernia używa pełnej palety barw (czytaj: nie chce im się sprowadzać małej ilości bardziej oryginalnych kolorów). Jaskrawą zieleń powinieneś znaleźć w palecie podstawowej, ale za jakąś taką mocno fluorescencyjną być może trzeba już będzie dopłacić (podobnie jak za metaliki, perłowe, brokaty).

Napisano

dzięki, no wydaje mi się że za taki fluorek w mojej małej mieściie - krzykną ok 300. a ty sam już malowałeś? jak coś to ile płaciłeś?

Napisano

Ja za malowanie z piaskowaniem zapłaciłem chyba 200zl w Warszawie na ul. Instalatorów ( efekt widać w moim garażu )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...