rafaells Napisano 24 Maja 2015 Napisano 24 Maja 2015 Witam serdecznie, mam pytanie - noszę się z zamiarem odmalowania ramy. Ile profesjonlanie kosztuje taka usługa. Obecnie malowanie jest podatne na drobne zadrapania itd. Chciałbym zdecydować się na kolor "green team" najlepiej by było identycznie jak w tym egzemplarzu poniżej. - jaram się takim kolorem. ramę posiadam aluminiową MATTS TRAIL 100-D - Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów proszę o odpowiedzi zorintowanych osób.
Garlock Napisano 25 Maja 2015 Napisano 25 Maja 2015 Aluminiową ramę najlepiej pomalować proszkowo. Popytaj o ceny w lokalnych lakierniach, bo rozrzut cen jest spory. Za piaskowanie i malowanie w kolorze podstawowym wołają od 60-80 zł do 250 i więcej. Tak samo z kolorem. W proszku możesz mieć dowolny kolor: http://www.cemak.pl/index.php?go=galeria Ale nie każda lakiernia używa pełnej palety barw (czytaj: nie chce im się sprowadzać małej ilości bardziej oryginalnych kolorów). Jaskrawą zieleń powinieneś znaleźć w palecie podstawowej, ale za jakąś taką mocno fluorescencyjną być może trzeba już będzie dopłacić (podobnie jak za metaliki, perłowe, brokaty).
rafaells Napisano 25 Maja 2015 Autor Napisano 25 Maja 2015 dzięki, no wydaje mi się że za taki fluorek w mojej małej mieściie - krzykną ok 300. a ty sam już malowałeś? jak coś to ile płaciłeś?
Garlock Napisano 25 Maja 2015 Napisano 25 Maja 2015 Ramy stalowe, kolor metalic, ok 120-130 zł za ramę+widelec z piaskowaniem (okolice Łodzi)
bwbw Napisano 25 Maja 2015 Napisano 25 Maja 2015 Ja za malowanie z piaskowaniem zapłaciłem chyba 200zl w Warszawie na ul. Instalatorów ( efekt widać w moim garażu )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.