Olcio Napisano 24 Maja 2015 Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Witam Chcę kupić ramę fulla bez dampera. W opisie przedmiotu napisane jest że powinien być to damper 200x57 a ja chciałbym wstawić 200x50. Jest to rama KTM Prowler 1.0 więc myślę że jeśli damper zamontuje pod otwory dla skoku 130mm wszystko powinno ścigać. Ale nie mam pewności więc pytam mądre głowy, jak by wyglądała sytuacja przy takim damperze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Maja 2015 Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Możesz, skróci sie skok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olcio Napisano 24 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 tobo czyli wszystko działało by bez zarzutów tylko nie dało by się wyciągnąć z ramy tych 150mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Maja 2015 Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Wahacz ugnie sie mniej niż założył producent. Zazwyczaj ludzie chcą mieć więcej niż mniej. Zawieszenie bedzie pracować mniej harmonijnie bo oba końce roweru bedą sie uginać w większym stopniu w rożny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olcio Napisano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 tobo dziękuję za wyjaśnienie Szukam innej ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Słusznie, ta rama miała nie do końca pozytywne recenzje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olcio Napisano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Rulez a wiesz że żadnej nie znalazłem. Ale teraz już mniejsza. Możecie polecić może jakiś 4ro zawias do 1500zł, skok 120mm/+, rzecz jasna używana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 W jakim rozmiarze koła i ramy ? W 26 r.L miałbym ciekawą prooozycje z damperem w tej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olcio Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 jasinski21444 całkowicie zapomniałem o takich parametrach... koła 26", rozmiar M 17/18" - mam 175cm wzrostu. A wiesz co jest najlepsze? Że marzy mi się Focus Thunder dokładnie taki jak Twój, tylko ciężko już o takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Ta która jest w mojej galerii, moźe być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olcio Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Rulez ta szara? A co to tak właściwie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Strona 11 w katalogu : http://issuu.com/pixel44/docs/dr_ssiger Bardzo solidnie wykonana, komplet z damperem, cena rozsądna ... a firma w Niemczech znana : http://www.droessiger.de/bikes-2015/ Szara bo nie miałem pomysłu na kolor, który to kolor można wybierać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olcio Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Rulez można powiedzieć że jestem zaciekawiony. Ale jaki to rozmiar, jaki damper, i ile skoku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Rozmiar co prawda 19", ale to nie ma dużego znaczenia, rama ma nisko przekrok i nie jest długa, pod 175 cm powinna być akurat (ja mam 182 cm i była dla mnie nieco za krótka, więc zmieniłem po nie pełnym roku użytkowania), damper Manitou Swinger AiR 3-Way długość 190mm , 120 mm skoku z tyłu, dobrze współpracowała z amorem 130 mm (zresztą z takim była sprzedawana fabrycznie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olcio Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Rulez rozmiar 19 to chyba dla mnie troszkę za dużo, w katalogu podane jest że to 485mm a dla osoby o moim wzroście może być troszkę nie wygodnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 485 to długość podsiodłówki, i nie jest to najawżniejszy wymiar, jak napisałem - rama ma nisko górną rurę - co zresztą widać na zdjęciach (czyli ma nisko przekrok) i to jest najważniejsze. w ramie 18" podsiodłówka miała by +/- 460 mm, ale górna rura nie koniecznie była by niżej - to zależy od konstrukcji ramy ... ale oczywiście nie namawiam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olcio Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Rulez kusi mnie ta rama. Tylko musiał bym ją przemalować jak wygląda sprawa z łożyskami i sterami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Sterów nie ma w komplecie, łożyska i damper w stanie bardzo dobrym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.