tyr0x Napisano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam, Opisałem już mój problem w temacie [rower] do 1000 zł , ale tam jakoś nie są zbyt pomocni a proponują mi tylko nowy rower. W moim rowerze padł już osprzęt, więc bardzo prosze o szybkie rozpisanie sie w temacie, chce jak najszybciej wrócić na rowerek :/ W adresie który podałem jest jakaś tam konfiguracja, która chciałem zakupić ale jestem tak tego nie pewny, że po przemysleniach kolejnych znowu coś zmieniłem. Padło na: -tylnią przerzutke sram 4.0 -przód sram 3.0 -kaseta 5.0 -manetki 3.0 -łańcuch 48 -korba+oś truativa firex sl, czy to dobry pomysł?czy jest kompatybilny?czy raczej kupić coś innego? Cena która może na to pójść to jakieś 500-600 zł. Jeszcze jedna sprawa odnośnie tylnej piasty, czy nie lepiej było by jej zmienić do nowego osprzętu, wcześniej miałem wolnoobieg. Cena piasty musiała by się wliczać do tych max 600 zł. Bardzo bym prosił o szybkie odpowiedzi. DZięki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 jesli wczesniej miałeś wolnobieg to piaste musisz wymienic zeby pasowała pod kasete. mam kasete SRAM 5.0 i PC-48 i po ponad 3000km jestem zadowolony, a o reszcie osprzetu sie nie wypowiem, bo nie uzywałem, jeszcze bym mógł polecić manetki SRAM MRX, tylko ze one sa pod przerzutki Shimano, kupiłem je za 30zł i działają bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyr0x Napisano 2 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Wielkie dzięki za odpowiedź. Kaseta 5.0 to chyba podstawa, dobra i wytrzymała jak na tą cene ;], łańcuchy jak coś kupie dwa na wymiane, 48-emki oczywiście. Na stronie sklepu arnik'a sprawdziłem sobie ceny Przerzutka przednia X-3.0 - zębatki 42-32-22 37,00zł Manetki-gripy 4.0 - 8- biegów 95,00zł Przerzutka tylna 4.0 75,00zł Kaseta PG-850 (5.0) - zębatki 11-32 75,00zł Łańcuch PC-48 Łańcuch PC-48 40,00zł Mechanizm korbowy FIVED S - zębatki 42s-32s-22s 125,00zł Oś mechanizmu korbowego ALIVIO BBTS30B17X 29,00zł Piasta tylna ALIVIO FH-MC18 - 36otw, kolor czarny FHMC18AZL 69,00z Suma: 545,00zł Cena chyba jakaś przystępna więc chyba na to się zdecyduje jednak, chyba że ktoś jeszcze ma jakieś przemyślenia dotyczące tego sprzętu?W późniejszym czasie będzie inne części w rowerku zmienić, ale napęd jak na razie jest dla mnie najważniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.