moszczan25 Napisano 23 Maja 2015 Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Cześć. Obecnie posiadam Kands Crossa 1100 i mam w nim zamontowany widelec SR Suntour NEX z regulacją. Na innej aukcji ale...dla Lazaro Integrala znalazłem identyczny amorek i dołączone były tam zdjęcia jak regulować twardość amorka. Moje pytanie brzmi: czy to faktyczna regulacja twardości czy tego ugięcia wstępnego ? Poniżej załączam foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Maja 2015 Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Tam jest tylko korek naprężenia wstępnego. Efektów po tym się nie spodziewaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Dzięki za odpowiedź, więc nie będę się bawił w to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Maja 2015 Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Najlepiej to myśl o wymianie tego amorka na powietrznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 kompletnie nie orientuje się w amorkach, mógłbyś coś podpowiedzieć ? najlepiej w hierarchii od ceny najniższej w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Maja 2015 Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Ceny powietrznego to zaczynają się od 500zł w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 31 Maja 2015 Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) Nie koniecznie ,coś starszego ale też dobrego znajdziesz za 2-3 stówki , przykładowo RS Pilot Air XC , posiadam go aktualnie i według mnie pracuje całkiem fajnie to samo Tora itp.Proponuję Ci napisać temat w dziale kupię i pewnie coś się dla Ciebie ciekawego znajdzie, Edytowane 31 Maja 2015 przez Cruiser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 31 Maja 2015 Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Czy ten Pilot nie jest pod koło 26" a nie 28" i czy przypadkiem jeszcze niedawno nie narzekałeś mocno na jego działanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 31 Maja 2015 Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Aj racja nie zauważyłem że chodzi o 28 a co do pilota to masz rację narzekałem na niego bo nie chodził tak jak powinien, wydawał się zadbany ale w gruncie rzeczy wymagał sporo czasu i gruntownego serwisu oraz zastosowaniu w nim odpowiedniego smaru motorexa grease 2000 zamiast łt i paroma innymi rzeczami typu szlifowanie tulei papierem wodnym itp ale wreszcie doprowadziłem go do ładu i jestem z niego zadowolony.Zostało tylko dobranie bardziej miękkiej sprężyny bo obecna jest trochę za twarda jak na moją wagę ale to już małe piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi