Skocz do zawartości

[okulary] Rozjaśniające (pomarańczowe)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję okularów rozjaśniających. Wcześniej miałem 2x Uvex (nie pamiętam modelu, cena ok. 60-70zł). Byłem z nich bardzo zadowolony, dobrze leżały, idealnie mi pasowały, miałem pełne pole widzenia. Niestety zarówno w jednych, jak i drugich złamały mi się zauszniki na łączeniu gumy z korpusem (guma nachodzi na cieńszy kawałek plastiku i to na  zawsze mi pękało). Dlatego teraz zastanawiam się, czy nie wziąć jednak czegoś innego, bardziej trwalszego.

Polecilibyście coś? Cena najlepiej do 100zł, chyba że naprawdę warto dorzucić parę groszy.

Dzięki za wszystkie propozycje, w sumie każdą biorę pod uwagę w tej chwili. Zastanawiam się też nad okularami BHP. Znalazłem fajne z Neo Tools (produkt polski):

http://neo-tools.com/okulary-ochronne-2160.html

Tylko nie wiem czy takie szkła BHP mają filtr UV. W końcu to okulary tylko do majsterkowania. Zapytałem na stronie producenta, ale w sumie nie jest to takie pewne, a dyskwalifikowało by taką opcję niestety.

• 2 miesiące temu...

Hej.

Może najpierw przywitam się z wszystkimi, gdyż to mój pierwszy post.

W kwestii okularów mogę tak jak sznib polecić Accent Shadow. Mam je od kilku lat.

Dużym plusem jest to że w komplecie za 100 zł dostajesz 3 pary szkieł: pomarańczowe, ciemne i chyba przeźroczyste - nie pamiętam teraz w jakiej konfiguracji ponieważ okularów mam dwie pary i każda miała inny zestaw kolorów szkieł. Widziałam też na Allegro za 2 dyszki szkła dodatkowe do tego modelu w dowolnym kolorze.

Zaintrygował mnie ten opis "okulary rozjaśniajace" . Przecież to fikcja. Proszę oto przykładowy test . Z tego co pamiętam to soczewki lornetek są niekiedy pokrywane warstwą wzmacniającą odbieranie śwatła ale na tym koniec. Na pewno nie stosuje się tego w zwykłych okularach z tworzywa sztucznego. Podałeś niski limit cenowy, za który fotochromatów nie kupisz, zatem nie ma sensu przepłacać za coś co kosztuje 100zł a ma właściwości te same co produkt za 20 zł zajrzyj tutaj. do wyboru do koloru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...