winyll Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Witam,Nosze się z zamiarem odchudzenia troche mojego roweru najlepiej o 2,3 kg i stąd pytanie do was czy trudno jest wymienić widelec amortyzowany na sztywny samemu i jak bardzo pogorszy sie jakoś jazdy bo różne opinie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Musisz dobrać sztywny widelec tak, żeby jego wysokość odpowiadała wysokości amortyzatora, a najlepiej była niższa o 1-2 cm. Jak dla Ciebie to chyba 450-470 mm od osi koła do dolnego łożyska sterów... Przy takim widelcu rower nie straci, a wręcz zyska wg mnie. Będzie lżejszy, sztywniejszy i będzie się lżej jechało bez "pompowania" widelca. Wymiana polega na demontażu hamulców, wyjęciu starego widelca, włożeniu nowego i montażu hamulców Wszystko ze starego do nowego pasuje tylko trzeba odpowiednio skrócić rurę sterową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi