wulki Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Witam! W zeszłym roku kupiłem ten rower. W lutym założyłem pedały spd. W zeszłym tygodniu wystartowałem w pierwszym maratonie i nawet mi się spodobało. Teraz zastanawiam się od czego mógłbym zacząć modernizację roweru. Pozdrawiam i czekam na jakieś sugestie [emoji1] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Skoro nie wiesz od czego i dlaczego, to sugeruję poczekać ze zmianami do momentu aż będziesz wiedział. Przy okazji ustalisz sobie budżet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Od najważniejszych elementów w rowerze które najefektywniej wpłyną na szybszą jazde: Koła - lepsze przyśpieszenie, hamowanie i prowadzenie roweru Amortyzator - lepsza przyczepność i komfort jazdy na każdy z tych elementów wypadało by przygotować minimum 1000zł żeby wymienić na sprzęt z górnej półki zeby poczuć różnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulki Napisano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 No o kołach też myślałem. A jakie polecacie? Bo amor ty chyba na Rebe się skuszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Patrząc na ceny Reby i naprawdę niezłe koła to mamy kwotę powodującą małą opłacalność takiej modyfikacji. Oczywiście to już Twoja decyzja ale osobiście wsadził bym najnowszego Epicona na sztywnej osi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulki Napisano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Ten Epicon to coś takiego? http://www.eurobike.pl/pl/sr-suntour/amortyzatory-przednie/epicon-xc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulki Napisano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Czy po zmianie ramy na taką z taperowaną główką faktycznie czuć różnicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 W portfelu na pewno Raczej nie licz na efekt wow, ot kolejny standard i możliwość pochwalenia się w katalogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 A ja od siebie dodam, że na szybko i na tanio polecam zmienić opony. Około 300 zł, a możesz sporo zrzucić z wagi oraz wybrać szybszy bieżnik (zapoznaj się z hasłami opory toczenia, rolling resistance). Np. Rocket Rony Evo ważą ciut poniżej 500g, znam też takich co wygrywają na Furious Fredach (w 27,5 podobnie łyse są Thunder Burt). Korba XT poprzedni model 500 zł, ale uwaga, bo nieraz trzeba zmienić przerzutkę (w zależności, czy zmieni się liczba zębów na koronkach). Według mnie najpierw koła, jak testowałem, to przy mojej słabej formie dają największego kopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulki Napisano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 A Racing Ralph Evo chyba szybsze od Rocket Ron? Jeszcze szukam jakieś dobre obręcze w rozsądnej cenie. Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Nie podpowiem konkretnie, nie miałem obydwu, trzeba poczytać, popytać . Jeszcze szukam jakieś dobre obręcze w rozsądnej cenie. Co polecacie? Użytkownik Dawid z naszego forum, daveo.pl . Składa koła bardzo porządnie i niedrogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulki Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Jednak pierwsze co wymienię to siodełko. Bo na tym trochę 4 litry bolą. Co polecacie do 200 zł? Miałem na próbę Fizik Tundra ale dla mnie chyba trochę wąskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 WTB pure pro.. A tak po za tym,dobór siodła to sprawa indywidualna, każdemu co innego będzie pasować.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulki Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 A tak z ciekawości bo wpadło mi w oko san marco skn. Dobre czy za delikatne do xc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulki Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Siodełko zamówione. Padło na Wtb Rocket pro. Jaka kierownica bardziej podpasuje pod xc. Prosta czy gięta? No i jaką wziąć szerokość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 A jaką kierownicę masz teraz? Zawsze warto kupić szerszą, którą zawsze można skrócić.. Ps. Mam na sell giant conect 690mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulki Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Teraz mam standardową giant sport chyba 690mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 To co Ci w niej nie pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulki Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Zmieniam po kolei graty na lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 A szerokość Ci odpowiada i jej gięcie, czy chciałbyś zmienić trochę swoją pozycję na rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulki Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 No z prostą nie miałem jeszcze do czynienia. Nie wiem co mogę dzięki temu zyskać. Jak masz jakieś ciekawe propozycje to podeślij na priv. Raczej celuje w coś Ritchey'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Najlepiej jak byś się przejechał na rowerze z taką lub pożyczył od kogoś prostej kiery.. Mi osobiście taka nie pasuje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulki Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Siodełko zmienione na Wtb Rocket pro i jestem z niego bardzo zadowolony. Tylko tak się zastanawiam czy zmieniać coś w tym rowerze czy przy wzroście 185 lepiej nie przeskoczyć na 29er? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Zapewnei lepiej, tylko najpierw sobie przetestuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarabeusz Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Witam. Jestem tu nowy, wiec prosze o wyrozumialosc jesli walne jakas gafe. Ja tez cos z modernizacji tylko inny model. Posiadam gianta talon 3 27.5 2015, tylko na takiego mnie stac. Chcial bym zapytac, co musial bym w nim zmienic z osprzetu, by moc rywalizowac w maratonach mtb? Oczywiscie nie chce go od razu calego odczarowac, tylko stopniowo. Od czego trzebaby zaczac? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.