Wojtek15 Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Jak w temacie - czy będą jakieś problemy w działaniu tego zestawu ? Pisze to, bo nigdy jeszcze nie składałem tak, żeby kaseta i łańcuch były z innych firm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Jak w temacie - czy będą jakieś problemy w działaniu tego zestawu ? Pisze to, bo nigdy jeszcze nie składałem tak, żeby kaseta i łańcuch były z innych firm. Sram robi kasety kompatybilne z lancuchami shimano i campagnolo...shimano ze sramem i campagnolo...campagnolo ze sramem i shinano...jezeli lancuch jest na 9 przelozen to bedzie dobrze dzialal...i lepszy wybor ze lancuch shimano...ja srama 7.0 zerwalem 3 razy w ciagu 2 tyg...na shimano smigam juz troche czasu i na razie nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek15 Napisano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 No ja właśnie dzisiaj rozerwałem już 2gi raz mojego srama i już 2gi raz go musiałem skrócić - łańcuch jest już wogóle do wymiany, więc teraz zmieniam go na shimano, bo z ich łańcuchami nigdy nie miałem problemów - raz dostałem srama w magnusie '05 i same problemy tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker92 Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Łańcuch shimono z kasetą srama na pewno będzie chodził bez żadnych problemów tylko jak będziesz miał "wytarte" blaty na korbie to może ci przeskakiwać. Apropo łańcucha to odradzam kupowania shimano lepiej wybierz coś ze srama np. PC 991 mam go dosyć długo i nie narzekam w prawdzie jest on droższy o bodaj 20zł ale myślę że warto dopłacić. Osobiście mam pewne doświadczenie z łańcuchami shimano i musze powiedzieć że się szybko naciągają i w moim przypadku po stosunkowo niedługim czasie się zrywały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek15 Napisano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 na razie nie mam w planach zakupu jakiegokolwiek łańcucha sram - ten mnie (pc 950) w 100% rozczarował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 moze byl zle skuty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.