yellowmen Napisano 20 Maja 2015 Napisano 20 Maja 2015 Witam, ostatnio zakupiłem rower CUBE ACID 29er z amortyzatorem Manitou M30 Air mam dwa pytania. 1. Czy można zmienić manetkę blokady ?? bo owa koliduje bardzo z przerzutkami i jest nie wygodna.... 2. Na spodzie prawego golenia (na dole amora ) jest takie niebieskie pokrętło.....do czego ono jest ?? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
Rulez Napisano 20 Maja 2015 Napisano 20 Maja 2015 Pokrętło jest do regulacji tłumienia odbicia, nie wiem na jaką chciał byś zmieniać tą manetkę ... Cytuj
yellowmen Napisano 20 Maja 2015 Autor Napisano 20 Maja 2015 Pokrętłem się pobawię w czasie jazdy...zobaczę co mi lepiej pasuje. Co do manetki...to chciałem jakąś mniejszą lub na zasadzie "przycisku" ściąganej kciukiem. Generalnie takiej która będzie wygodniejsza i nei będzie kolidować z manetką przerzutek......W chwili obecnej przeniosłem ją z prawej na lewą stronę (Tam mniej się używa) ale nadal czuję dyskomfort..... Cytuj
mateusz.zajt Napisano 22 Maja 2015 Napisano 22 Maja 2015 Jeśli jest to blokada na linkę to praktycznie każda manetka blokady jaką kupisz po odpowiednim montażu będzie działać perfect Cytuj
Broda Napisano 1 Września 2015 Napisano 1 Września 2015 Witam mam własnie Acida z tym amorkiem i jestem zadowolony a blokadę umieść na klamką hamulca , u mnie takie ustawienie jest dobre . Cytuj
yellowmen Napisano 2 Września 2015 Autor Napisano 2 Września 2015 Możesz pokazać zdjęcie jakie masz rozwiązanie ?? Cytuj
Broda Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Ja mam tak i mu się sprawdza , akurat na kciuk. Cytuj
yellowmen Napisano 2 Września 2015 Autor Napisano 2 Września 2015 Mam identycznie, lecz ze względu na ergonomie - czyli manetki przerzutek bardziej są do góry by kciukiem nie sięgać daleko, to automatycznie manetka od amora idzie w górę....jutro zrobię zdjęcie. Cytuj
Broda Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 A ja mam manetki bardziej w dół tylko ja mam duże łapska , i tak jest ok . Cytuj
yellowmen Napisano 2 Września 2015 Autor Napisano 2 Września 2015 Na zdjęciu widać też że masz około 1cm odstępu między manetkami...u mnie dolegają....bo nie mam takich wielkich rąk.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi