Arhatius Napisano 20 Maja 2015 Napisano 20 Maja 2015 Witam, od 2013 r. interesuję się kolarstwem. Początkowo jeździłem na stalowej szosie wykonując treningi uzupełniające do biegania. I tak połknąłem bakcyla. Następnie przesiadłem się na aluminiowy sprzęt na ultegrze już z myślą o zawodach triathlonowych oraz duathlonowych. Rozmiar za bardzo nie pasował więc potrzebna była kolejna zmiana. Aktualnie śmigam na Focusie Cayo Evo 6. Jednak moją uwagę przykuwają również zawody cross duathlon i cross triathlon. Stanąłem przed wyborem roweru służącego do treningów i startów w takich zawodach. Temat tych rowerów wydaje mi się trochę bardziej rozbudowany niż w przypadku szosy. Za bardzo nie wiem też, który typ roweru wybrać cross czy mtb, ale jeżeli nazwa wskazuje na zawody cross to raczej ta opcja, aczkolwiek nie jestem w temacie: Moją uwagę przykuła promocja w Wertykalu Rower FOCUS HIGHLAND PEAK DISC Alivio WYPRZEDAŻ, Focus - Sklep rowerowy WERTYKAL Akurat niedługo planuję zrobić kolejny fitting w Zabierzowie, dlatego przy okazji można wyjechać z rowerem. Planuję również wybrać się na wspomniane zawody jeszcze jako obserwator/kibic/wolontariusz to zawsze pojęcie w temacie się poszerzy. Jeżeli ktoś może mi doradzić w temacie to proszę o posty!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.