_Krzysiek Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Witam,Pare lat temu miałem skręcony staw kolanowy po 3 letniej przerwie postanowiłem wrócić na rower i zakupić opaskę na kolano. Po jeździe bez opaski odczuwam ból kolana na drugi dzień nie mogę wyjść po schodach. Mogli byście coś mi polecić ? Ja myślałęm nad czymś takim http://allegro.pl/stabilizator-kolana-sciagacz-na-kolano-opaska-rzep-i5110049386.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanRowerek Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Siemka. Zakładane tematy powinny być w nawiasach np.: [sakwy] które wybrać? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Krzysiek Napisano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 poprawione. chyba teraz powinno być dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Sprawdź opaski firmy Mueller. Dość drogie, ale to najwyższa klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neoeinz Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Witam, Pare lat temu miałem skręcony staw kolanowy po 3 letniej przerwie postanowiłem wrócić na rower i zakupić opaskę na kolano. Po jeździe bez opaski odczuwam ból kolana na drugi dzień nie mogę wyjść po schodach. Mogli byście coś mi polecić ? Ja myślałęm nad czymś takim http://allegro.pl/stabilizator-kolana-sciagacz-na-kolano-opaska-rzep-i5110049386.html Mam taki i srednio polecam, jest dość mały (niski) i wrzyna sie w tylna czesc nogi (kolana, na zgięciu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Krzysiek Napisano 20 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Aż tak drogie opaski jak Mueller raczej nie są mi potrzebne, poszukuje czegoś taniego i w miarę dobrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Therion7777 Napisano 23 Maja 2015 Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Osobiście najpierw bym zdiagnozował o co chodzi, a potem dobierał opaskę i to pod okiem fachowca. Skręcenie stawu może oznaczać równie dobrze naderwane łąkotki czy naderwane lub nawet zerwane więzadło. A zestarzenie takiego urazu może mocno skomplikować życie w przyszłości. Generalnie nie zaleca się na kolana żadnych opasek wyręczających pracę mięśni. Znane są przypadki pogorszenia stanu urazu kolana po stosowaniu opaski na jego niestabilność. Niestety diagnoza to raczej rezonans lub po prostu artroskopia, bo samo USG czy badanie manualne niewiele może powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.