mateuszhbw Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Witam serdecznie, piszę do Was wiadomość ponieważ mam problem z ramą i ze sztycą w szosie, która niedawno zakupiłem. Rower jak mi powiedziano sprowadzony był z Belgii, Jest to MUSSEUW MC-6 na całym karbonie. A mianowicie jak widać na załączonych zdjęciach, rama jest przedłużona tam, gdzie wchodzi sztyca. Pewnie była docinana pod wzrost poprzedniego użytkownika. Nie wiem co zrobić tym fantem ponieważ ta sztyca jest dla mnie za krótka i potrzebuje zamontować dłuższą. Obecna sztyca jest skręcana od góry i ten dolny element rozpiera ramę od środka. I moje pytanie jest co zrobić? Czy kupić normalną sztyce długa 400 mm i 31,6 średnicy i do tego normalny zacisk 34,9 ? Czy w ten sposób będzie to ze sobą współgrało? Czy jednak nie i potrzebny jest tutaj inny patent? Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanRowerek Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Popraw temat, ma być w nawiasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzanas Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 A jaką długość ma rura podsiodłowa od miejsca klejenia("spawania")? To karbon czy alu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszhbw Napisano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 cala rama jest karbonowa a w tej chwili nie mogę zmierzyć tej rury podsiodłowej ale na oko to z 15 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.